Niğde

KADEM Niğde Temsilciliği açıldı

16:50 20 Nisan 2018
KADEM Niğde Temsilciliği açıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Niğde'de temsilcilik açtı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, KADEM Niğde Temsilciliği'nin açılışı dolayısıyla kentteki bir restoranda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, önemli bir sivil toplum kuruluşunun kente kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Çağdaş ve çoğulcu demokrasinin en temel unsurlarından birisinin, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) varlığı ve işlerliği olduğunu vurgulayan Şimşek, şunları söyledi:

"Memnuniyetle görüyoruz ki ülkemizde son yıllarda STK'ların sayısı giderek artmakta ve buna paralel olarak faaliyetleri de genişlemektedir. STK'lar sayesinde toplumumuzun her kesimi, karar verme mekanizmalarını etkileyebilmekte, hak ve hukuklarını savunarak, kendilerini daha açık ve net bir şekilde ifade edebilmektedir. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz KADEM de bu sivil toplum kuruluşlarımızdan. Şüphesiz ki yeni bir sivil toplum kuruluşunun faaliyete geçmesi ilimiz adına, çok sesli bir toplum adına, demokrasi adına çok sevindiricidir."

KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz da 36. temsilciliklerini Niğde'de açmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Gittikleri her bölgede farklı kadın meseleleriyle karşılaştıklarını aktaran Yılmaz, "KADEM olarak bizler, kadının insan haklarını savunarak, kadınları siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla söylem ve politika üretiyoruz, projeler yürütüyor, kampanyalar düzenliyoruz. Niğde'de de kadın sorunlarını sahaya inerek çözmek ve kadınların sesini duyurmak için buradayız." diye konuştu.

Yılmaz, kadınların layık oldukları mevki ve değeri İslam ile kazandığını belirtti.

Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.