Niğde

Rektör akademisyenlerle bir araya geldi

15:38 20 Eylül 2018
Rektör akademisyenlerle bir araya geldi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, TÜBİTAK projesi hazırlayan ve projesi devam eden akademisyenlerle bir araya geldi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezindeki programda, TÜBİTAK projesi deneyimi olan akademisyenlerin görüş, öneri ve deneyimleri paylaşıldı.

Prof. Dr. Kar, TÜBİTAK projesi yapmış, ya da AB projesi deneyimi olan akademisyenlerin görüşlerinin oldukça önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu toplantı, proje kültürünün yaygınlaştırılması ve yönetim olarak bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları tespit edebilmemiz açısından oldukça önem arz etmektedir. Bu vesile ile yapabileceğimiz çalışmaları daha sağlıklı bir biçimde değerlendirebileceğimizi düşünüyorum. Üniversitenin imkanları ve altyapısının tanıtılması noktasında bilimsel faaliyetlerin önemli bir fonksiyonu var. Proje kültürünün yaygınlaştırılması için gayret göstereceğiz. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek çalıştay, kongre, sempozyum gibi çalışmalara destek olduk, olmaya devam edeceğiz."

TÜBİTAK proje başvuru ve yürütücülüğü konusunda karşılaştıkları güçlükleri ve deneyimlerini aktaran akademisyenler, ayrıca, proje kültürünün yaygınlaşması için öneride bulundu.

Toplantıya, rektör yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ile üniversitede görev yapan toplam 54 akademisyen katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.