AA'nın Kürtçe Habercilik çalıştayı yarın

Anadolu Ajansı'nın ev sahipliğinde "Kürtçe Habercilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" yarın toplanacak.

AA'nın Kürtçe Habercilik çalıştayı yarın
AA'nın Kürtçe Habercilik çalıştayı yarın
GİRİŞ 28.05.2014 16:50 GÜNCELLEME 28.05.2014 16:50

Anadolu Ajansı'nın ev sahipliğinde, Muş Alparslan Üniversitesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi'nin katılımıyla Türkiye'de ilk defa Kürtçe haberciliğin sorunları masaya yatırılacak.

AA Genel Müdürlüğü Konferans Salonunu'nda yarın düzenlenecek "Kürtçe Habercilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı'nın" açılışına onur konuğu olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker katılacak.

Çalıştayda AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ile Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım konuşma yapacak.

"100. Yıl Vizyonu" çerçevesinde, 11 dilde yayın yapma hedefi ile yoluna devam eden ve 1 Eylül 2013 tarihinde Kürtçe'nin Soranca ve Kurmancca lehçelerinde yayına başlayan AA, yapacağı çalıştay ile Türkiye'de ilk defa Kürtçe habercilikte karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini tartışmaya açmış olacak.

Çalıştayda, Kürtçe lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim veren Muş Alparslan Üniversitesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi'ne bağlı akademisyenler görüşlerini dile getirecek. Türkiye'de farklı dil ve lehçelerde yayın yapmanın zorlukları, ortak sözlük ve imla kullanımı, Kürtçe habercilikte dil sorunları, Osmanlı'dan günümüze Kürt medyası ve haberciliği, Türkiye dışındaki ülkelerdeki Kürtçe habercilik ve Kürt medyası, Kürtçe'de farklı alfabe ve lehçeler kullanılmasına bağlı olarak ortaya çıkan sorunlar gibi konular ele alınacak.

Türkiye'de Kurmancca, Irak'ta Soranca lehçesinde abonelerine haber, görüntü ve fotoğraf servis eden AA, yapacağı çalıştay ile Kürtçe haberciliğin sorunlarını akademik düzeyde tartışmaya açarak abonelerine en iyi şekilde yazılmış haberler sunmayı hedefliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...