Ünlü Türk yönetmene Venedik'te büyük ödül

İtalya'da bu yıl 71'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nde Türk yönetmen Kaan Müjdeci'nin "Sivas" filmi, jüri özel ödülünü aldı.

Ünlü Türk yönetmene Venedik'te büyük ödül
Ünlü Türk yönetmene Venedik'te büyük ödül
GİRİŞ 06.09.2014 21:38 GÜNCELLEME 06.09.2014 21:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Venedik'in Lido Yarımadası'nda 27 Ağustos'ta başlayan dünyanın en eski sinema festivali, ödül töreniyle sona erdi.

Başkanlığını Alexandre Desplat'ın yaptığı 71. Venedik Film Festivali jürisi, yönetmen Kaan Müjdeci'nin Aslan adlı 11 yaşındaki çocukla Sivas isimli Kangal köpeğinin bozkırda geçen dostluk hikayesini anlattığı "Sivas" filmini jüri özel ödülüne layık gördü.

İlk uzun metrajlı filmi "Sivas" ile Venedik Film Festivali'nde ödül kazanan Müjdeci, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Bizim oyuncularımızdan Şahin'in babası vefat etti. Ozan Çelik'in babasına armağan ediyorum. Ayrıca değerli jüriye çok teşekkür ediyorum. Beni destekleyen Angela ve Alberto'ya ve film ekibime teşekkür ediyorum" dedi.

EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ KÜÇÜK BAŞROLÜN

Bu arada, filmin 11 yaşındaki başrol oyuncusu Doğan İzci, festivali takip eden uluslararası sinema yazarlarının belirlediği "Premio Bisato D'oro"da en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

YORUMLAR 2
  • Osman Bicen 9 yıl önce Şikayet Et
    sahip cikmazsaniz. Siz sahip cikmazsaniz adamlar parmaginda oynatir tabi... Siradan bir insanin cektigi film, odul kazanmis.. takdir etmesini bilin biraz...
    Cevapla
  • Türk Turan birligi 9 yıl önce Şikayet Et
    fatih akin´da avrupa´da ödüllendiriliyor sonunu gördük. bati böyle kisilere cesaret ödülü veriyor fatih akin´i ödüller ile bogdular ve sonunda fatih akin sözde ermeni soykirim ile bir film yapiyor bakalim kaan müjdeci´de fatih akin gibi türk milletini neresinden hancerlicek..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı