Dost İslam'a hizmet ödülleri sahiplerini buluyor

Hz. Muhammed(sav)’in doğumunun 1444. yılı nedeniyle düzenlenen geleneksel Dost İslam’a Hizmet Ödülleri’nin bu yılki konusu “Hicret”

Dost İslam'a hizmet ödülleri sahiplerini buluyor
Dost İslam'a hizmet ödülleri sahiplerini buluyor
GİRİŞ 29.12.2014 13:13 GÜNCELLEME 29.12.2014 13:13

“Sebep ve Sonuçlarıyla Hicret” başlıklı açılış konuşmasıyla Doç. Dr. Casim Avcı’nın yer aldığı gecede, yurt içinden ödülü Prof. Dr. İsmail Kara’ya Türkiye’de İslâmcılık ve modernleşme konularının ortaya çıkardığı temel meselelerimiz etrafındaki derinlikli çalışmaları ve Hilâfet Risaleleri konulu yayınları vesilesiyle takdim edilecektir. Yurt dışından ise “Spiritual Teaching of the Prophet (Hz. Peygamberin manevi öğretileri)” adlı kitabından dolayı Fransız Prof. Tayep Chouiref’e veriliyor.

Dost İslam’a Hizmet Ödülleri ilk olarak 2005 yılında Türkkad İstanbul şube başkanı mutasavvıf, yazar Cemalnur Sargut’un girişimleri ile başladı. 11. Ödül gecesinde bir konuşma yapacak olan Cemalnur Sargut gerçekleştirilecek töreni değerlendirdi:

“Bu sene Peygamberimizle ilgili gecede Hicreti konu aldık. Hicretin maddi ve manevi manalarını incelemeye gayret ediyoruz. İnsanın nefsinden ruhuna kaçışın bir örneği olan yani varlığından hakikatine yönelişin bir gerçeği olan hicreti anlamak idrak etmek gayreti içindeyiz. Dileriz ki bu gecenin manasına bütün islam alemi erişsin ve hakiki kandili idrak etmek nasip olsun”.

ABD’de yaşayan bol ödüllü Grammy adayı başarılı sanatçımız Rahman Altın tarafından Hz. Peygamber’in Mekke’den Medine’ye Hicret’ini simgeleyen ezgi olarak bilinen “Talael Bedru aleyna”nın bu gece için hazırladığı yeni bir yorumu ile başlayacak olan ödül töreni, kendilerini gecenin kutsiyetinden dolayı belirli bir isim ile adlandırılmayan hanende ve sazendelerin icra edeceği La Edri Konseri ile son bulacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin bilançosunu açıkladı
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim