Istanbul Photo Awards sonuçları açıklanıyor

AA'nın ilk kez düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awardsın jürisi, 18 Mart'ta ödül alacak isimleri belirledi.

Istanbul Photo Awards sonuçları açıklanıyor
Istanbul Photo Awards sonuçları açıklanıyor
GİRİŞ 16.03.2015 14:05 GÜNCELLEME 16.03.2015 15:05

Dünyanın dört bir köşesinden gelen jüri üyeleri, yarışmaya başvuran fotoğraflar arasından kazananları belirlemek için hafta sonunu yoğun bir mesaiyle geçirdi.

Time dergisi uluslararası fotoğraf editörü Alice Gabriner, Pulitzer ödüllü foto muhabiri ve Şangay Fotoğraf Merkezi'nin Direktörü Liu Heung Shing, Stern dergisi fotoğraf editörü Harald Menk, Getty Images yöneticisi Georges De Keerle,  World Press Photo ödüllü  Guillaume Herbaut,  World Press Photo ödüllü savaş Muhabiri Patrick Chauvel, AFP fotoğraf dağıtım ve iş geliştirme direktörü Michel Scotto, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul'dan oluşan jüri, "Photo of the Year 2014"ün yanı sıra "tekil haber", "seri haber", "tekil spor" ve "seri spor" kategorilerindeki ödüllerin sahiplerini de belirledi.

Yarışmanın sonuçları 18 Mart Çarşamba günü, Anadolu Ajansı web sitesi ve Anadolu Ajansı'nın uluslararası fotoğraf platformu "Anadolu Images" sitesinin yanı sıra ve yarışmanın kendi sitesinde (http://istanbulphotoawards.com/) ilan edilecek. Sonuçlar aynı gün bir basın bülteni ile dünyaya duyurulacak.

İstanbul'daki çalışma programıyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan jüri başkanı ve Time'ın uluslararası fotoğraf editörü Alice Gabriner, jüriyi oluşturan isimlerin önemine dikkat çekerek, "Jüri inanılmaz profesyonel isimlerden oluşuyor. Fotoğraf editörü olarak kendi adıma, fotoğraf konusunda son derece entelektüel insanlarla oturup konuşmak çok güzeldi" dedi. 

Istanbul Photo Awards jürisinde yer almasının kendisi için heyecan verici olduğunu ifade eden Pulitzer ödüllü Çinli fotoğrafçı Liu Heung Shing de "İlk kez düzenlenen bir yarışmaya göre başvuran fotoğrafların kalitesi şaşırtıcı derecede iyi. Daha önce başka jürilerde de bulundum, başvurular gerçekten çok güçlü fotoğraflardı" diye konuştu.

Getty Images yöneticisi Georges De Keerle de " Anadolu Ajansı birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bir ortağımız. İstanbul'da güzel bir organizasyonda ağırlanmak ve Şangay'dan, New York'tan, Londra'dan, dünyanın pek çok köşesinden gelen jüri üyeleriyle çalışmak çok keyifliydi şeklinde görüş belirtti.

Savaş muhabiri Patrick Chauvel ise "Böyle genç bir yarışma için katılımcı fotoğrafların kalitesi şaşırtıcı derecede iyi. Pek çok insan hikayesini de keşfettik" dedi.


 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır