İPA'da kazanan fotoğraflar belli oldu

Anadolu Ajansı'nın düzenlediği yarışmada "Yılın Fotoğrafı" ödülüne, Daniel Berehulak’ın Liberya'da çektiği fotoğraf layık görüldü.

İPA'da kazanan fotoğraflar belli oldu
İPA'da kazanan fotoğraflar belli oldu
GİRİŞ 18.03.2015 11:13 GÜNCELLEME 18.03.2015 11:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı’nın düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards'da "Yılın Fotoğrafı" ödülünü Daniel Berehulak'ın Ebola salgınında Liberya’da çektiği fotoğraf kazandı.

Haber ve spor fotoğrafı dallarında tekil ve seri fotoğrafların değerlendirildiği ve her bir kategoride ilk üçe giren fotoğrafların belirlendiği yarışmaya, 100’ü aşkın ülkeden yaklaşık 12 bin fotoğraf ile başvuru oldu. 

Time dergisi uluslararası fotoğraf editörü ve jüri başkanı Alice Gabriner, Pulitzer ödüllü foto muhabiri ve Şangay Fotoğraf Merkezi'nin Direktörü Liu Heung Shing, Stern dergisi fotoğraf editörü Harald Menk, Getty Images yöneticisi Georges De Keerle,  World Press Photo ödüllü  Guillaume Herbaut,  World Press Photo ödüllü savaş Muhabiri Patrick Chauvel, AFP fotoğraf dağıtım ve iş geliştirme direktörü Michel Scotto, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul'dan oluşan jüri, yılın fotoğrafı "Photo of the Year 2014"ün yanı sıra "tekil haber", "seri haber", "tekil spor" ve "seri spor" kategorilerindeki ödüllerin sahiplerini de belirledi.

Yarışmada, Avustralyalı fotoğrafçı Daniel Berehulak'ın The New York Times için Liberya’daki Ebola salgını sırasında çektiği fotoğraf, uluslararası jüri tarafından "Yılın Fotoğrafı" ödülüne layık görüldü.

Jüri başkanı Gabriner, Berehulak’ın fotoğrafını gazetede ilk gördüğünde "yüreğinden vurulduğunu" hatırladığını anlatarak, "Fotoğraf, sizde daha fazlasını bilme isteği uyandırıyor. Sonrasında da sizi bu inanılmaz hikayeye götürüyor" dedi.

Ebola'nın geçen yılın en güçlü haberi olduğunu belirten Gabriner, fotoğrafı seçme nedenlerinden birinin de bu olduğunu açıkladı.

Gabriner, yarışmaya katılan fotoğrafların kalitesinin yüksekliğine dikkati çekerek, yarışmacılar arasında dünyanın en iyi fotoğrafçılarının da yer aldığının altını çizdi.

Yarışmanın ilk yılı için düzeyin son derece dikkate değer olduğunu ifade eden Gabriner, “Bence bu gelecekte yapabilecekleriniz açısından çok iyiye işaret. Bu yarışmanın ilk jürisinde yer almaktan gururluyum" diye konuştu.

Pulitzer ödüllü foto muhabiri Liu Heung Shing de jüride yer almaktan heyecan duyduğunu belirterek, fotoğrafların kalitesinin "şaşırtıcı derecede iyi" olduğunu dile getirdi.

Yarışmada  yılın fotoğrafının yanısıra dört kategoride 7 ülkeden 11 fotoğrafçıya  ödül verildi.

Yılın fotoğrafına ve bütün kategorilerdeki birincilere 8 bin, ikincilere 3 bin, üçüncülere ise 1.500 ABD Doları ödül verildi.

Türk Hava Yolları’nın "Resmi Havayolu Sponsoru" olduğu yarışmayı kazanan bütün isimlere ve sonuçlarla ilgili ayrıntılı bilgiye, www.istanbulphotoawards.com internet sitesinden erişilebiliyor.

İşte İstanbul Photo Awards'ı kazanan yılın fotoğrafı;


 

YORUMLAR 2
  • sadece 9 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir medeniyetki çekilen acılar dindirilmek yerine bunu en iyi fotoğraflayanlar ödellendiriliyor................
    Cevapla
  • nesli 9 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğu karga tulumba götürdükleri için mi ödül almış
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim