Ufka Yolculuğun ödülleri sahiplerini buluyor

Son Peygamber Platformu'nun düzenlediği “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları - 3” yarışmasında dereceye girenler ödüllerini alıyor.

Ufka Yolculuğun ödülleri sahiplerini buluyor
Ufka Yolculuğun ödülleri sahiplerini buluyor
GİRİŞ 27.04.2015 11:23 GÜNCELLEME 27.04.2015 12:25

Hicri 09 Cemaziyelahir 1436, miladi 29 Mart 2015 Pazar günü Türkiye'nin 81 ilinde ve internet üzerinden dünyanın her yerinden 264 bin 929 kişinin başvurduğu, “İDEAL İNSAN Son Peygamber’in (sas) Hayatı” konulu yarışmanın ödül töreni gerçekleşecek.

Dev Organizasyon

Soruların uzmanlar tarafından hazırlanmasından Türkiye’nin 81 iline dağıtılmasına kadar tüm süreci tamamen özgün şekilde organize edilen yarışma Türkiye genelinde 81 ilde, 679 ilçede, 1.238 okul ve 11.571 sınıfta, 11 bin 723 gözetmen ile birlikte tertip edilerek 7'den 70'e herkese katılma imkanı sunuldu. 14 yaş altı yarışmacılar 80 soruyu, diğer yarışmacılar ise 100 soruyu 120 dakikada cevapladı. Sınavda, yaş ve ihtisas durumuna göre toplam 5 ayrı kategoride kayıtlar alındı.  “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının” ilmihal konulu olan ilk yarışmasına Türkiye'den 87 bin 014 kişi, Kur’an-ı Kerim meali konulu olan ikincisine ise toplam 174 bin 399 kişi müracaat etmişti.

Mahkumlar ve Engelliler de Katıldı

Yarışmaya aynı anda Türkiye’nin değişik yerlerindeki 109 cezaevinden 7 bin 282 mahkum sınava katılma fırsatı buldu. Ayrıca onlarca engelli de hem online hem de sınıflarda yarışmaya dahil oldular.

“İDEAL İNSAN Son Peygamber'in (sas) Hayatı”

“İdeal İnsan Son Peygamber'in (sas) Hayatı” konulu yarışma “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi / Prof.Dr. İsmail Lütfi Çakan, N.Mehmet Solmaz” kitabından, hem okullarda hem de online olarak internet ortamında gerçekleştirildi.

Yarışma ile, ideal insan Peygamber Efendimizin (sas) hayatını sahih kaynaklardan okumak, O’nu doğru anlamak ve tüm insanlığa layıkıyla anlatmak, hayatı O’nun gibi bilinçli yaşamak için toplumda farkındalığın oluşması hedeflenirken, okuma alışkanlığının yeterli düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, anlayan, düşünen ve okuduğu bilgiyle hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkın, özellikle gençlerin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak gayesiyle düzenlendiği anlatıldı.

ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULUYOR

Ankara genelinde proje ortağı olarak yarışmayı organize eden ASİLDER Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün düzenlediği ödül gecesinde il bazında dereceye girenlere şu ödüller verilecek:

1 Umre, 3 Dizüstü Bilgisayar, 3 Ipad Air, 2 Ipad Mini, 3 Akıllı Telefon, 3 Tablet Bilgisayar ve 15 Çeyrek Altın.

ASİLDER başkanı Zeynel ARSLAN Ankara Ödül Gecesi Programı tertip ettiklerini ve tüm Ankara halkını davet ettiklerini bildirdi. Zeynel Arslan Bey yaptığı açıklamada şu konulara değindi:

“Zinde Gençlik Spor İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu ile organize ettiğimiz UFKA YOLCULUK 3" İdeal İnsan Son Peygamber (S.A.S) KİTAP OKUMA YARIŞMASI kapsamında ülke genelinde heyecanlı anlar yaşandı. Yarışmanın Ankara organizasyonuna 15 bin yarışmacı katıldı. Yarışma sonuçları http://www.ufkayolculuk.com adresinde açıklandı.

02 Mayıs 2015 / 13 Recep 1436 Cumartesi Saat 18:00'de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan, ödül Töreni ve Fatih Koca Konserine tüm Ankaralılar katılabilecekler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması