'Hocalı'ya adalet' haftası etkinliği düzenlenecek

Azerbaycan’da İslahatçı Gençler Birliği İstanbul'da Hocalı soykırımının 25. yıl dönümü dolayısıyla 20-26 Şubat tarihlerinde 'Hocalı'ya Adalet' haftası düzenleyecek.

'Hocalı'ya adalet' haftası etkinliği düzenlenecek
'Hocalı'ya adalet' haftası etkinliği düzenlenecek
GİRİŞ 16.02.2017 23:48 GÜNCELLEME 17.02.2017 00:10

Azerbaycan İslahatçı Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı, 5 yıldır Türkiye kamuoyunun dikkatini Hocalı katliamına yöneltmek için 'Hocalı'ya Adalet` haftası düzenlediklerini duyurdu. İstanbul’da ve birçok ilde konferanslar düzenlediklerini vurgulayan Şahbazlı, bu toplantıları yapmalarındaki amacın 1992 yılının Şubat ayının 26`sında Azerbaycan`ın Hocalı kentinde yapılan katliamla ilgili Türk kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu ifade etti. 

Şahbazlı sözlerine şöyle devam etti: 

‘‘Bir insanlık suçu olan Hocalı soykırımı ve Yukarı Karabağ`ın Ermeniler tarafından işgalini anlatmak için, 20-26 Şubat tarihleri arasında İstanbula gerçekleşecek konferanslar, tartışmalar, paneller ve toplantılar yapılacak. Toplantılarda Azerbaycan ve Türkiyeden millet vekilleri, STK başkanları, sanatçılar katılacak. 2008 yılından itibaren Haydar Aliyev Vakfı Başkan Yardımcısı Leyla Aliyeva`nın girişimiyle dünyanın birçok ülkesinde `Hocalı`ya Adalet` kampanyası çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler 23 yıl önce Ermenilerin Hocalı kentinde yaptıkları soykırım politikasının uluslararası kamuoyuna ulaştırılmasında büyük bir rol oynamaktadır’’ dedi.

Azerbaycan İslahatçı Gençler Birliği Türk dünyasından sorumlu Başkan yardımçısı İsmail Hakkı Şener bildirdi ki, Hocalı'da yaşananlar sadece insanların katledilmesi değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde bir çoğunun yakılmış olduğu, gözlerinin oyulduğu tespit edildi. Hamile kadınlar ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlendi: "Bu anlamda insanlık suçu Hocalının Türkiye'de de daha da çok duyurulmasına ihtiyac var" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?