Kuşlar, böcekler hayat ne güzel!

Kocaeli Kitap Fuarı'ndan izlenimler. Dostlarla buluşma ve sarma sefası. İnsanın içinden 'Kuşlar, böcekler hayat ne güzel!" demek geliyor.

Kuşlar, böcekler hayat ne güzel!
Kuşlar, böcekler hayat ne güzel!
GİRİŞ 18.05.2011 13:27 GÜNCELLEME 18.05.2011 13:27

Güzel bir fuar yazısı yazıp bu haftayı lay lay lom atlatırım diye düşünürken can sıkıcı bir konuyla karşılaştım. İçerik ve şekil yönünden kötü bir haber. Kötü olmasına ses çıkarmayacaktım ama uyarıya rağmen düzeltilmemesi can sıkıcı oluyor. Bir de seçim sonrasına kalan bir konu var...

FUARDA SARMA SEFASI

Hafta sonu ve pazartesi günü Kocaeli Kitap Fuarı’ndaydım. Söz verdiğimiz gibi binlerce kitabı ücretsiz olarak standımızı ziyaret edenlere dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz. Hafta içi yoğunluk az olduğu için önümüzdeki hafta sonu fuarı ve Haber 7 standını ziyaret edecekleri sürprizler bekliyor.

Hafta sonu Kocaelili kitap dostlarının yoğun ilgi gösterdiği fuarda biz de Haber 7 okurlarıyla sohbet etme imkanı bulduk. Reklamlarla ilgili şikayetleri bizzat Haber7 Reklam Müdürü Güray Kabakulak’a ilettiğimi buradan okurlarımıza aktarayım.

Yarı Kocaelili olmam nedeniyle de birçok dostla görüşme imkanı buldum. Bizi yalnız bırakmayan dostlara tekrar teşekkür edelim.

Kocaeli’de bulunduğum süre boyunca bize ev sahipliği yapan, Meryem Aybike Sinan mükemmel misafirperverliği ile en büyük teşekkürü hak ediyor. Sarmaların bu teşekkürle ilgisi yok onu baştan belirteyim. Bu teşekkür sadece mükemmel ev sahipliği içindi.

Yuvacık gezimiz sırasında sarmaları götüren ama bizi unutan ekip arkadaşlarımız, koca bir tencere sarmayı afiyetle götürdük. Yazarımız İsmail Öz, Ülke TV’den Ömer Faruk Yılmaz, Radyo 7’den Enis Dursun, Şevki Çizmeci de bu ana şahit oldular. Meryem Hanım’a zeytinyağlı yaprak sarması için ayrıca teşekkür ederim. Bu kişisel konulara girmek istemiyorum ama fuarın aklımda kalan en unutulmaz anını paylaşmadan geçmek haksızlık olur.

Şöyle hızlıca fuar programını okurlara hatırlatalım; 18 Mayıs Çarşamba günü Senai Demirci saat 13.00-14.00 arasında, saat 14.00’te de Mehmet Teber Haber 7 okurlarıyla buluşacaklar.

20 Mayıs Cuma günü Mehmet Ali Bulut, 21 Mayıs Cumartesi günü Fatih Bayhan, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Yaşar İliksiz ikinci baskıyı yapan Konstantin'in Sırrı'yla, 22 Mayıs Pazar günü Mehtap Kayaoğlu ve Sema Maraşlı Haber 7 standında olacak.

21 Mayıs Cumartesi ise ‘İnternet Haberciliği ve Okur İlişkisi’ konulu bir panel gerçekleştirilecek. Yaşar İliksiz; Engin Sağ, Kürşat Oğuz, Kübra Kocağolu ve benim de katılacağım bu panel Kocaeli Kitap Fuarı Konferans Salonu 1’de Saat 18.00-19.00 arasında gerçekleşecek.

İlknokta, İthaki, Mühür, Timaş, Profil, Selis, Ozan, İnşa, Doğu Kitabevi kitap sponsoru olarak  bize destek veriyor. Gerçi bazı yayınevlerinin kitapları henüz ulaşmadı ama ulaştıracaklarına eminim. Hepsine çok teşekkürler.  

NERESİ DOĞRU Kİ!

Aslında bu hafta başka bir konuya değinmeyecek ve fuarın güzellikleriyle haftayı kapatacaktım ama yazıyı hazırlarken gözüme takılan bir haber bu kararımdan vazgeçirdi. Salı günü akşam saatlerinde ‘Doktor kalfanın kulağını kopardı’ başlıklı haberin üst başlığı ‘DOKTOR VAHŞETİ’ idi. Haberin fotoğrafının üzerinde ise ‘Doktor kulak koraptı’ydı.

Haber şekil ve içerik yönünden birçok sorun içeriyordu. Habere baktığımızda bir doktorla bir eczacı kavgasında doktorun burnunun kırıldığı, eczacı kalfasının da kulağının koptuğu anlaşılıyor. Yani ortada öncelikli olarak bir vahşet yok. Haberin sunumu tamamen doktor üzerine kurulmuş ve ‘vahşet’ olarak tanımlanmış.

Gece ekibine haberde bazı sorunlar olduğunu belirttikten sonra haberi tekrar kontrol ettiğimde başlık ‘Burnu kırılan doktor kulak kopardı’ olmuş, foto üzerindeki yazı kalkmış ve üst başlık da ‘Buruna karşı kulak’ olmuştu. Buraya kadar her şey güzel.

Ancak haberdeki imla hatalarını belirtmeme rağmen haberin olduğu gibi yayına devam etmesini anlayamadım. Bu haberin sadece spotu; “Konya’nın Seydişehir ilçesinde aile hekimliği yapan doktor muayhanesine gelen eczacı kalfası doktorun burunu kırdı, doktor kalfanın burnunu kopardı.”

Haber metninin bundan aşağı kalır yanı yoktu. İbreti alem için haberi düzeltmeyeyim dedim ama bu kadar kötü bir metnin sayfada yer almasına gönlüm razı olmadı.  

İhsan Aydın - Haber 7
ihsan.aydin@haber7.com
http://ihsanaydin.net/

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı