'Cısss' konular bunlar

Okur Temsilcisi olarak bu köşede son kez okurlara ulaşmaya çalışırken, internet yayıncılığındaki iki temel soruna değinmeden bu faslı kapatmak istemiyorum.

'Cısss' konular bunlar
'Cısss' konular bunlar
GİRİŞ 14.06.2011 17:12 GÜNCELLEME 14.06.2011 17:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yayın dünyasının en ‘cıs’ konularından biri reklamlardır. Ben de bu konuyu sona sakladım. Çok uzatmadan, dallandırıp budaklandırmana yazacağım. Reklam dünyası yeni bir mecra bulduğunda onu sonuna kadar kullanmak istiyor. Reklam dünyasının etik ilkeleri olmadığı için her şeyi mubah görebiliyorlar.

Ana sayfada açılan ama kapanmayan reklamlar. Video önlerine konulan ancak kapatma seçeneği olmayan reklamlar. Sayfada gezinirken önümüze çıkan reklamlar. Her türlü otu bin bir derde deva diye pazarlayan reklamlar. Bedava yazan ama bedava olmayan reklamlar… Sorun sadece internet mecrasıyla ilgili değil. Ancak internet daha denetimsiz olduğu için bu mecra çok daha pervasız kullanılıyor.

Yayıncılar ve reklam verenler bir araya gelerek belli kurallar geliştirilmeli. Örneğin ana sayfada açılan ancak kapat seçeneği olmayan reklamlar kesinlikle yayınlanmamalı. Videoların önüne konulan reklamlarda kapat seçeneği olmalı. Reklam ile haber kesin çizgilerle ayrılmalı. Kullanıcı tercihi olmadan başlayan videolu ve yüksek sesli reklamlar kullanılmamalı. Okurlara sorsanız daha birçok noktada şikayet dile getireceklerdir. Reklamsız yayının imkansızlığını biliyorum ancak reklamcının her dediğinin yapılmaması gerektiğini de biliyorum.

KONUŞULMAYAN BİR SORUN

İnternet yayıncılığının en önemli sorunlarından bir başkası ise teknik eleman sorunudur. Bu konuda daha önce birkaç satır karalamıştım. Bu sektörde hizmet veren yayın kuruluşlarının yöneticilerini yakaladığınız yerde bence bu soruyu da sorun.

VE NOKTA…

Haber 7’de Kasım 2008’de Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak başladığım mesaime 29 Mayıs 2009’da da Okur Temsilciliği’ni ekleyerek, internet medyasının ilk Okur Temsilcisi olma unvanını kazanmıştım. Bu süreçte üzdüğüm, kırdığım arkadaşlardan özür dilerim. Bu köşe için beni destekleyen tüm dostlara teşekkürler. Bundan böyle haftada bir yazdığım bu yazıları yazmayacağım ancak Haber 7 bünyesinde Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak görevime devam edeceğim.

Bu süreçte gazeteciliğin ahlaklı yapılması için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Umarım çorbada tuzumuz bulunur.

İhsan Aydın - Haber 7
ihsan.aydin@haber7.com

YORUMLAR 7
  • hamza 12 yıl önce Şikayet Et
    iyi olur. siz hiç bir zaman okur temsilcisi olmadınız, haber7 nin temsilcisi oldunuz. haber7 yi çizgisinden değiştirenlerden biriside sizsiniz.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok başka köşede yola devam.. İhsan Aydın'ın bu köşede olmasa bile,yine Haber7'nin o veya şu köşesinde yazmasını isterim. Yazarım diye geçinen bir çoğundan çok daha güzel,ironik ve zekice satırları kaleme alan bir yetenek neden körelsin ki?
    Cevapla
  • Murat Erturk 12 yıl önce Şikayet Et
    haber7 geri adım atmamalı. bu köşe okuyucuya saygı duyulduğunun göstergesi. Yaşatılmalı.
    Cevapla
  • Aslantepeli 12 yıl önce Şikayet Et
    Sevdik sizi ihsan bey. Koseniz guzeldi ama vardir bir bildiginiz. Basarilar
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    son olarak.... kendi istediği zaman gitmek en güzel gitmektir. madem istiyorsunuz...yalnız gitmeden bir konuya açıklık getirir miydiniz? üyelerin ilk görsellerini kim seçiyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?