Yeşilırmak: Altın madalya için mindere çıkacağım

Olimpiyatlarda Türkiye'ye adına yarışacak ilk kadın güreşçi olan Elif Jale Yeşilırmak, hedefinin altın madalya olduğunu söyledi.

Yeşilırmak: Altın madalya için mindere çıkacağım
Yeşilırmak: Altın madalya için mindere çıkacağım
GİRİŞ 31.07.2012 16:10 GÜNCELLEME 31.07.2012 16:10

Londra Olimpiyatları'nda 63 kiloda mücadele verecek olan Elif Jale Yeşilırmak, 5 Ağustos Pazar günü başlayacak güreş müsabakaları öncesinde son hazırlıklarını Yalova'da sürdürüyor.

Yalova Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda idmanlarına devam eden 26 yaşındaki sporcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, altın madalya için umutlu konuştu.

Rus asıllı milli sporcu, olimpiyatlarda Türkiye mayosu giydiğinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, ''Türkiye adına ilk defa olimpiyat müsabakalarına katılacağımdan dolayı mutluyum. Madalyasız dönmek istemem. Mutlaka madalya ile dönmek istiyorum. Altın madalya için mindere çıkacağım. Başarıya ulaşırsam Türk Milli Takımı'na da ilk defa böyle bir madalya kazandırmış olacağım. Bu benim için büyük bir şeref olur'' dedi.

Yeşilırmak, müsabakalar öncesinde yaptığı kampları değerlendirirken, ''Özellikle Türk Milli Takımı'nda benim ayarımda antrenman verebilecek bayan güreşçi olmadığından dolayı baş antrenörüm İsmail Kosukoğlu ile Yılmaz Arslan hocalarım bana yurt dışında kamp yapma konusunda izin verdiler. Son kampı da Yalova'ya aldık. Yalova'da kampım çok iyi geçti. Her şey için teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

-''İnşallah Türkiye'ye iyi sonuçla döneceğiz''

Türkiye Bayan Güreş Milli Takımlar Teknik Sorumlusu İsmail Kosukoğlu ise Yeşilırmak'ın başarılı sonuçlar elde edeceğine inandıklarını vurguladı.

Kosukoğlu, ''2012 Londra Olimpiyatları'na bayanlarda güreşte ilk defa katılıyoruz. 63 kiloda Elif Jale Yeşilırmak ile iyi netice alabilmek için 4 Ağustos'ta Türkiye'den İngiltere'ye gideceğiz. İnşallah Türkiye'ye iyi sonuçla döneceğiz'' dedi.

-''Başaracak güçte''-

Genç sporcunun, Londra'da madalya için başarılı sonuç alacağını ifade eden Milli Antrenörü Yılmaz Arslan ise Elif Jale ile ilkleri yaşamaya başladıklarını vurguladı. Arslan, şunları kaydetti:

Sırbistan'da ilk olarak Avrupa 3'üncülüğü elde ettik. Şimdi de ilk defa olimpiyatlara katılıyoruz, bayanlar olarak. İnanıyorum ki olimpiyatlarda şansımız da yaver giderse madalya alacağız. Elif Jale başaracak güçte. Türk Milli Takımı olarak çok yetenekli sporcularımız var. Ben onu gözlemliyorum. Hatta söylüyorum ki zaman gelecek, bayanlarımız erkekleri geçecek. Bizim eksikliğimiz şu: Profesyonel değiller. Elif Jale kadar profesyonel olsalar, çok daha rahat madalyalar alacağız. Çünkü biz, Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Rusya'nın ardından 1 puan farkla ikinci olduk, takım halinde. Dolayısıyla Rusya bizden çok mu üstün, değil. Ama bu profesyonellikten dolayı 1 puanla kaybetmiş olduk. Bunun yanı sıra yıldızlarda da aynısı oldu. 2 puanla Avrupa 3'üncülüğünü kaçırdık. Bu gösteriyor ki ileride bayanlarımızın yolu açık. İnşallah daha da iyi olacaklar.''

AA