Aslı'yı son 200'de uçuran dua takviyesi

Kötü sonuçlar aldığımız Londra 2012 Olimpiyatları'nda dün gurur dolu bir gece yaşadık. Bayanlar 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin altın, Gamze Bulut gümüş madalya kazandı. Her fırsatta Türk halkından dua isteyen Şampiyon Aslı 'son 200'ü bu duların gücüyle bitirdim' diyerek başarısının sırrını açıkladı.

GİRİŞ 11.08.2012 03:38 GÜNCELLEME 12.09.2012 16:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz aylarda Helsinki'de 1500'de ilk iki sırayı paylaşan Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulut, Londra 2012 Olimpiyatları'dan da aynı başarıyı elde ederek ülkemizin gururu oldular. 

İNANILMAZ 400 METRE

Kontrollü ve yavaş başlayan yarışın ilk turunu Gamze Bulut lider tamamlarken Aslı Çakır Alptekin üçüncü sırada yer aldı. Son iki tura Gamze lider girerken Alptekin beşinci sıradaydı. Son 400 metre ise inanılmaz bir yarışa sahne oldu. Son tura dördüncü sırada giren Aslı yarışın bitimine 200 metre kala müthiş bir atak yaptı. Son 100 metrede adeta uçuşa geçen Alptekin 4.10:23’lük derecesiyle altına uzanırken son düzlükte Aslı’nın peşine takılan Gamze Bulut da gümüş madalya kazanarak, Bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı binlerin önünde okuttular.

Tesadüf olmadığını ispatladı

2012 yılında Helsinki'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede ilk sıra Üsküdar Belediyesi’nin başarılı sporcusu Aslı Çakır Alptekin’in olmuştu. Ancak birçok otorite başarıyı alkışlasalar da bunun bir tesadüf olduğunu düşünüyordu. Acaba bu başarı gerçekten tesadüf olabilir miydi? Çünkü Türk sporunun en büyük hastalığı devamlılık olmayışıydı.

Ancak yine 2012 yılında İstanbul’da yapılan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda Aslı Çakır Alptekin’in kazandığı bronz madalya Süreyya Ayhan’dan sonra bu mesafede çok iyi bir sporcunun yetiştiğinin bir kanıtı gibiydi adeta.

Omuza bu sefer cevap verdi

Yarı final mücadelesinden iki gün önceki seçmelerde bir ara iç kulvarda sıkışan ve 4:13.64’lük derecesi ile üçüncülüğü kazanan Avrupa Şampiyonu artık dersini almıştı. Bu kez kendisini o kıskaca sokmadı. Ön grupta kaldı, temposunu azaltmadı. Etiyopya kökenli Bahreynli Mimi Belete, ona bir omuz attı. Aslı da boş durmadı. Bir omuz da ondan geldi. Boyunun ölçüsünü alan Bahreynli, önünü ilikleyip yoldan çekildi. Sonrası 4:05.11 ile gelen birincilik oldu. Artık sırada büyük final ve özlemle beklediğimiz altın madalya vardı.

SON 200'DE DUALARLA UÇTUM

Elektronik başlama sesi yarışı uzun süre lider götüren bir diğer gururumuz Gamze Bulut son 400 metreye kadar öndeydi ve 'ablam' dediği Aslı’ya son turda adeta koridor açtı. Yarışın son 200 metresinde kanatlanmış gibi atağa kalkan Aslı Çakır Alptekin önce Gamze’yi sonra Etyopya’lı ardından da Bahreynli rakiplerini geride bıraktıktan sonra son düzlüğe lider girdi. Son düzlükte temposunu koruyan Aslı, Türkiye’ye o ifade edilemez sarı renkli madalyayı kazandırdı.  Gamze ise 4.10:40’lık derecesiyle gümüş madalyaya ulaştı. Aslı, son 200 metredeki inanılmaz çıkışının arkasındaki sırrı ise şöyle anlattı: "Her yarış öncesinde Türk halkından hep dua istedim. Ben de mübarek Ramazan ayında hep dua ediyordum. Ve son 200 metrede o duların, Türk halkının ettiği duaların gücünü arkama alarak koştum. O sıralarda yapılan duları hissettim, onun enerjisi vardı üstümde ve yarışı öyle bitirdim"

Başarının kanıtı Aslı

Yarış bittiğinde tribünlerden gelen Türk bayrağına sarılarak gözyaşlarına boğulan Aslı Çakır Alptekin’i ilk kutlayanlar Başbakan Erdoğan ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara oldu. Aslı kameralar önünde telefonla yaptığı görüşmede Başbakan'a, "Halkımızın ve sizlerin üzerimizde çok emeği var. Mübarek Ramazan ayında halkımıza madalya sevinci yaşatmak istiyorduk, başardığımız için çok mutluyuz. Bu madalyayı halkımıza ve sizlere armağan ediyorum" dedi. Daha sonra sporcusu Aslı'yı arayan Üsküdar Belediyes Başkanı Başkanı Mustafa Kara, şampiyon atlete, Üsküdarlıların tebrik ve selamlarını ileterek Türkiye’nin ve Üsküdar’ın medarı iftiharı olduğunu söyledi. Alptekin’e elde ettiği bu büyük başarının altında uzun süredir sistemli, planlı, programlı ve azimli çalışmasının yattığını belirten Mustafa Kara, Üsküdar Belediyesi’nin sporu tabana yayma yönündeki çalışmalarının ne kadar olumlu sonuçlar doğurduğunun en büyük kanıtının da kendisi olduğunu kaydetti.

Çıplak ayaktan Altın madalyaya...

Olimpiyatlarda ülkemize güreş ve halter branşı dışında ilk altın madalyayı kazandıran ve kulübü Üsküdar Belediyesi’nde başarıdan başarıya koşan Aslı Çakır Alptekin çıplak ayakla koştuğu günleri hiç unutmuyor. Aslı Çakır Alptekin bu konudaki anısını bir şöyle anlatıyor:
“İlkokul dördüncü sınıftaydım, o zamanlar kros yarışları yapılıyordu. Bez ayakkabılarla yarışıyorduk. Ayakkabıları pazardan alıyorduk. Yarış içinde ayakkabı ayağımı acıttı. Çıkarttım, çıplak ayakla koşmaya başladım. Bunu gören federasyon başkanı beni yanına çağırdı. Ayakkabı numaramı sordu ve bir dahaki yarışta bana kırmızı ayakkabı getirdi. Ondan sonra atletizme dört elle sarıldım”

ASLI ÇAKIR ALPTEKİN

Üsküdar Belediyesi sporcusu,  1985’te doğdu. 2011 yılında Çin’de yapılan Yaz Üniversite Oyunları’nda ve 2012’de Helsinki’de gerçekleştirilen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 1500 metrede altın kazandı.  Alptekin ayrıca 2012 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda da bronz madalya aldı.

Londra'da tarihe geçen anlar
GALERİYE GİT
KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 9
  • mehmet bulut 11 yıl önce Şikayet Et
    helal size. türkün gücünü herkese gösterin
    Cevapla
  • byx68 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. helal olsun sizlere. türk milleti sizinle gurur duyuyor.
    Cevapla
  • suleyman d 11 yıl önce Şikayet Et
    ben bu haberde başka bir şey bekliyordum :;). dereceye giren öğrencilerin başarılarında sörf yapmak isteyen reklamcı dersaneler gibi davranan kerameti kendinden menkul bir zümre var ya; onların işidir diye düşünmüştüm :)
    Cevapla
  • hasan şahin 11 yıl önce Şikayet Et
    atesitler,budistler ve hiristiyanlar olimpiyatlarada yüzlerce altın alırken müslüman ülkeler niye 5-10 altın almış. demek dualarla yarış kazanılıyormuş? bir iki altın aldık diye hemen işi dine bağlamak islam dinine haksızlık olur.müslüman ülkeler bilginin ve disiplinli çalışmanın olimpiyatlarda olduğu gibi her alanda başarının anahtarı olduğunu öğrenmediğimiz sürece hem sporda,bilimde,teknikte ve eğitimde başarılı olamayız. inanç sadece motive eder.
    Cevapla
  • mehmetbakım 11 yıl önce Şikayet Et
    duayla neler yapılabilir bir ögrensek. toplum olarak rabbimize sıgınsak dua etsek neler olur neler insanların aklına ve hayaline gelmeyecek şeyleri rabbimiz nasip eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle