Ordu

Arıcılar "bal" gibi sezon geçiriyor

17:21 28 Ağustos 2015
Arıcılar "bal" gibi sezon geçiriyor

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, üreticilerin yüzde 70'inin bal hasadını tamamladığını belirtti. 

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayından itibaren yaylalara göç eden arıcıların büyük bir kısmının hasadını tamamladığını söyledi. 

Bu sezon 100 bin tona yakın rekolte beklediklerini hatırlatan Yılmaz, bal hasadının çok güzel geçtiğini vurguladı. 

Yayladaki arıcıların ilk önce narenciye, kestane ve akasya balı hasadını yaptığını ifade eden Yılmaz, "Ağustos ayı içerisinde ise Trakya, İç Anadolu, Söke Ovası ve Çukurova Bölgelerinde ayçiçeği balı hasadı yapıldı" diye konuştu. 

Yılmaz, üreticilerin yüzde 70'inin bal hasadını tamamladığını kaydederek, "Eylül ve ekim ayları içerisinde ise üreticilerimiz yüksek rakımlı yaylalarda kara kovan ve çam balı hasadını yaparak sezonu tamamlayacaklar" ifadesini kullandı. 

- "Beklentilerimizin üzerinde hasat oluyor" 

Hasadın beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğine işaret eden Yılmaz, "Çok şükür bu yıl üreticilerimizin yüzü gülüyor. Sezon genel anlamıyla üreticilerimiz adına iyi geçti. İnşallah üreticilerimiz ürünlerini istedikleri fiyattan satarak bu yıl baldan umduklarını bulabilecek" şeklinde konuştu. 

Yılmaz, hasadını yapan üreticilerin memleketlerine döndüğünü ve ballarını da satışa sunduklarını sözlerine ekledi. 

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın da üreticileri uyararak, "Kimse ballarını ucuza satmasın. Bazı kesimlerin üreticilerin elindeki balı düşük fiyattan almak isteyecektir. Üreticilerimiz bu konuda uyanık davranarak ballarını değerinde satışa sunsunlar" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.