Ordu

Küçük Yaren ders başı yaptı

15:16 28 Eylül 2015
Küçük Yaren ders başı yaptı

Ordu'da doğuştan sağ kolu ve bacakları olmayan, bütün işlerini sol koluyla yapan 8 yaşındaki Yaren Ömerustaoğlu, yeni eğitim-öğretim ydöneminin başlamasıyla ders başı yaptı

Ordu'da doğuştan sağ kolu ve bacakları olmayan, bütün işlerini sol koluyla yapan 8 yaşındaki Yaren Ömerustaoğlu, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla ders başı yaptı. 

Anadolu Ajansı'nın, "Tek koluyla hayata tutunan Yaren, akülü araç istiyor" başlıklı haberiyle gündeme getirdiği Yaren Ömerustaoğlu'nun akülü araç isteğinin Ordu Büyükşehir Belediyesince karşılanmasının ardından Ordu Valiliğinin girişimleriyle de protez kol ve protez bacaklarına kavuştu. 

Bir süre önce Gölköy ilçesinden Altınordu ilçesine taşınan Yaren Ömerustaoğlu, Güzelordu Meliha-Lütfü Türkmen İlkokulu'na kayıt yaptırdıktan sonra ders başı yaptı. 

Anne Azime Ömerustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yaren'in hayatında çok ciddi değişiklerin olduğunu belirterek, "Kızımız önce akülü aracına sonra da protez kol ve bacaklarına kavuştu" dedi. 

Henüz protezleri kullanmaya başlamadığını söyleyen  Ömerustaoğlu, "Kısa bir süre içerisinde kızım fizik tedaviye başlayacak. İnşallah ondan sonra protezleriyle birlikte yürümeye başlayacak" diye konuştu. 

Kızının 3'üncü sınıfa başladığını anlatan Ömerustaoğlu, "Bugün kızımın ilk okul günüydü. Kendisi çok heyecanlı ve mutluydu. Sağolsun bütün sınıf arkadaşları ve sınıf öğretmeni Yaren'le çok yakından ilgilendiler. Kızımı böyle mutlu görünce bizde mutlu oluyoruz" ifadesini kullandı. 

- Sınıfı özel olarak hazırlandı 

Öte yandan Yaren'in öğrenim göreceği sınıf okul idarecileri tarafından özel olarak hazırlandı. 

Okul Müdürü Hasan Tomakin, Yaren'in kendi okullarında eğitimine devem etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Kendisi için bir takım önlemler aldık. Sınıfta Yaren'e göre düzenleme yaptık. Sınıfın özellikle okulun ana giriş kapısına yakın olmasını sağladık. Okulun engelli rampalarını yeniden onardık. Her şey Yaren kızımız için. Onun eğitimine hiçbir engel olamayacağız. Biz her zaman onun yanındayız" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.