Ordu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

20:01 28 Eylül 2015
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ümit ediyoruz ki terör örgütü tamamıyla silahı bırakacak bir noktaya getirilecek ve Türkiye'de terör ciddi şekilde sona erdirilecektir" dedi. 

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin terör olaylarına yönelik sorusu üzerine Kurtulmuş, 20 Temmuz'dan itibaren Türkiye'de eş zamanlı olarak düğmeye basıldığını ve birden fazla terör örgütünün harekete geçirildiğini söyledi. 

Suruç'taki katliamdan sonra Türkiye'nin her yerinde terör hadiselerini yaşadıklarını belirten Kurtulmuş, "Maalesef neredeyse her gün güvenlik güçlerimize karşı, sivil halka karşı birtakım terör saldırılarıyla karşı karşıya kalıyoruz ancak 20 Temmuz'dan bu yana gelinen sürece bakıldığı zaman da güvenlik güçlerimizin çok yüksek bir koordinasyonla ülkenin her yerinde terör örgütüne karşı çok ciddi bir hareket düzenlediğini görüyorsunuz. Bu anlamda terör örgütü ciddi zaiyatlar verdiğini hep beraber şahit oluyor" diye konuştu. 

Kurtulmuş, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halka da çok ciddi bir güven geldiğini vurgulayarak, "Yani artık devletin bu anlamda kendilerine sahip çıktığı, Türkiye'nin her yerinde duruma hakim olduğu görülüyor. Bundan dolayı da halkımız ciddi memnuniyet içerisindedir. Ümit ediyoruz ki terör örgütü tamamıyla silahı bırakacak bir noktaya getirilecek ve Türkiye'de terör ciddi şekilde sona erdirilecektir" ifadesini kullandı. 

Bir çok yerde zor operasyonların yapıldığının altını çizen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Çok şükür bu operasyonlarda güvenlik kuvveleri büyük bir titizlikle sivil vatandaşlarımızı terör örgütünün üyelerinden ayırarak onların kılına zarar vermeyecek şekilde bu operasyonları yapmaya gayret ediyor. Ümit ediyorum ki büyük mesafe alındı. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde de memleketin her yerinde, seçim güvenlikli bir ortamda ve huzur içerisinde yapılacak. Çünkü demokrasi barutla, silah sesiyle ve kan kokusuyla yan yana gelmez. Dolayısıyla bizim bu güvenliği sağlamamız Türkiye'nin öncelikli meselelerinden birisidir. Sandıkta milletimizin iradesi nasıl tecelli edecekse, kime hangi partiye oy verecekse ve hangi adayına oy verip onu kendi vekili olarak parlamentoya gönderecekse milletin kararına başımızın üzerinde yeri var. Sonuna kadar saygılı oluruz."

Kurtulmuş, hiç kimsenin milletin kararını ipotek altına almak hakkı olmadığına vurgu yaparak, "Ne silah korkusuyla, ne can korkusuyla, ne de tehditle hiç kimsenin halkın oyunu ve iradesini bir baskı altında tutması asla kabul edilemez. Bunu da inşallah ciddi bir şekilde sağlayacağız. Türkiye'de herkesin dilediği yerde, dilediği partiye, dilediği adaya oy verecek bir seçim ortamını inşallah Türkiye sağlayacaktır. Sonunda da 1 Kasım'da sandıklardan istikrarın çıkacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin ilk sefer terörle karşı karşıya kalmadığını anımsatan Kurtulmuş, "35 senedir devam eden bir büyük mücadele süreci var. Bu terör örgütlerinin arkasında nice büyük güçlerin, birtakım yerli, yabancı güçlerin istihbarat destekleri var. Lojistik destekleri var. Silah destekleri var. Siyasi destekleri var. Bunların hepsini biliyoruz" dedi.

- "Milletimizi esenliğe kavuşturacağız"

Kurtulmuş, terör belasını savuşturup milleti esenliğe kavuşturacaklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörün amacı Türkiye'de sadece hükümeti köşeye sıkıştırmak değil, son olaylarda gördük ki terörün amacı Türk'ü Kürt'e düşman etmek, Kürt'ü Türk'e düşman etmek. Dolayısıyla bu memlekette bir iç savaşın altyapısını hazırlayacak hiçbir girişime bu halk müsaade etmez. Terör örgütü ile mücadele hepimizin vazifesidir ama bu mücadelede asla vatandaşlarımızın arasında bir ayrışmaya müsaade etmeyeceğiz. Türk'ün Kürt'ten ayrı bir şekilde ya da Kürt'ün Türk'ten ayrı bir şekilde bu toprakları kendisine vatan yapması mümkün değil. Dolayısıyla bu ortak vatanın evlatları olarak, aynı milletin bir parçası olarak bir arada olacağız. Terör ne kadar saldırırsa milletimizin fertleri birbirine daha fazla  kenetlenecek ve daha sıkı bir şekilde sarılacak. İnşallah bu belayı savuşturup milletimizi esenliğe kavuşturacağız."

- Giresun'daki jandarma karakoluna taciz ateşi

Giresun'un Güce ilçesinde 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan jandarma karakoluna yapılan saldırıyı da değerlendiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Terör maalesef planlı programlı 'şurada olur ya da şurada olmaz' diyebileceğiniz bir şey değil. Son derece gizli gündemi olan ve maalesef Türkiye'nin her yerinde karşınıza çıkabilmesi mümkün olan bir saldırı mekanizmasıdır. Giresun'da böyle bir saldırı oldu. Güvenlik kuvvetlerimiz aldığımız bilgiler çerçevesinde her türlü takibi yapıyorlar. İnşallah oradaki sorumluları da ortaya çıkar. Belki bir kaç kişi, yani çok kalabalık bir terörist gruptan bahsetmiyoruz. Birkaç kişinin bile milletin huzurunu bozmaya maalesef imkanı oluyor. Milletimizin huzurunu bozabiliyor. Birkaç kişinin dahil kalmadığı bir ortamı inşallah sağlayacağız. En kısa zamanda sorumluların yakalanacağını ümit ediyorum."

- 1 Kasım seçimleri

Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerine yönelik soruyu ise "Aslında 1 Kasım seçimleri, 7 Haziran seçimlerinin devamı mahiyetinde. Yarım kalmış bir seçim tamamlanıyor gibi görmek lazım. Ben ümit ediyorum ki bu seçimlerde milletimiz AK Parti'yi tek başına iktidara getirecektir. Memleketin birçok yerinde gezdiğimiz zaman gördüğümüz bu. Halkımız inşallah bundan sonraki süreçte çok kuvvetli bir istikrar talebi içerisinde hareket edecektir. Ümit ederim ki 1 Kasım'da Türkiye'de AK Parti tek başına iktidara gelir" yanıtını verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.