Ordu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

17:59 29 Eylül 2015
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "1 Kasım'da da ümit ediyoruz ki milletimiz tek başına iktidar olabilecek bir çoğunluğu ortaya koyacak ve inşallah çok güçlü bir şekilde Türkiye yoluna devam edecektir" dedi. 

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, bir otelde düzenlenen programda muhtarlarla bir araya geldi. 

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, muhtarları her zaman önemsedikleri ve onların önerilerini dikkate aldıklarını belirterek, bundan sonrada muhtarları dinleyerek tavsiyelerinden istifade edeceklerini ifade etti.

Numan Kurtulmuş, "Çünkü halkımızın içerisinde 24 saat sizler varsınız, onların şikayetlerini ve taleplerini biliyorsunuz. Dolayısıyla her muhtar arkadaşımız kendisini milletvekili yerine koyabilir. Bu talepleri de doğrudan doğruya bizlere aktarabilir" diye konuştu. 

7 Haziran seçimlerinde bir iktidarın ve koalisyon hükümetinin çıkmadığını anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Türkiye'de ilk sefer demokrasi tarihimizde karşılaştığımız anayasal bir durum olan seçim hükumeti ile 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Bu hükümet bir koalisyon hükumeti değildir. AK Parti ile falanca parti hükümet kurmuş değildir. Dolayısıyla ortada bir koalisyon hükumeti yok. Sadece Türkiye'yi seçime götürmekle görevli olan bir seçim hükumeti var."  

Bu seçim hükümetinin terörle mücadele de başta olmak üzere hiçbir meselede hiçbir işi ertelemediğini kaydeden Kurtulmuş, "Bu hükümet bütün sorunları eksiksiz, kusursuz yerine getirmeye çalışmaktadır. Ancak 1 Kasım'da da ümit ediyoruz ki milletimiz tek başına iktidar olabilecek bir çoğunluğu ortaya koyacak ve inşallah çok güçlü bir şekilde Türkiye yoluna devam edecektir" diye konuştu.

7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan terör olayların da değinen Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Seçimden sonra birden bütün terör örgütleri eş zamanlı harekete geçirildi. Türkiye'nin her yerinde terör hadiseleriyle karşı karşıya kaldık. Maalesef çok sayıda güvenlik kuvvetimiz, çok sayıda emniyet mensubumuz ve askerimiz şehit oldu. Aynı şekilde terör örgütünün saldırıları sonucu sivil kayıplarımız oldu. En son geçtiğimiz günlerde 9 yaşındaki bir evladımızı terör saldırıları sonucu kurban verdik. Bütün bunların karşısında bu hükümet kararlılıkla terörün üzerine gitti. Çok şükür olaylar belli bir şekilde durduruldu. İnşallah terör örgütü de bir daha silahı eline almayacak şekilde terör sona erdirilecektir."

- "2 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz"

Seçimden sonra mülteci meselesinin de ayyuka çıktığını vurgulayan Kurtulmuş,  şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mülteciler konusunda son derece zor bir döneme girildi. Türkiye üzerinden bir çok insan Avrupa'ya ulaşmaya çalıştı. Biz 4-5 yıldır mülteciler sorunu ile karşı karşıyayız. 2 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. Yaklaşık 7 milyar doların üzerinde fatura ödedik. Bütün dünyanın zenginleri bize 'aferin aferin' diyorlar ama kimse bu yükün altına elini sokmuyor. Kimse bu meseleyi görüp, çözüm ortaya koyabilmek için bir görüş belirtmiyor. En son Aylan bebeğin cesedinin denizden karaya vurmasıyla birlikte herkesin kafasında dank etti. Yeni gördüler meseleyi. Avrupa'ya tren yoluyla geçmeye çalışan insanları gördünüz. Bizde Mehmetçik, Kobani'den gelen 3 aylık bebeği kucağına almış, sınırı öyle geçirirken, Avrupa'ya giden mültecilere elinde kamera, kameraman ona çelme takıp düşürüyor ve neredeyse ondan intikam almak istiyor. Biz insanlık dersi veriyoruz, biz her türlü yükün altına giriyoruz. Başkaları seyrediyor, seyretmek şöyle dursun, aman bu mülteciler bize girmesinler diye sınırlarına duvarlar ve dikenli teller örüyorlar."

- "Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir"

7 Haziran seçimlerinden sonra bir başka gelişmenin de ekonomide olduğunun altını çizen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Dünya piyasalarında kaynaklanan sebeplerle, seçimden sonra ortaya çıkan bu tablodan birileri acaba Türkiye'de ekonomik istikrarsızlık olur mu diye ümit ettiler. Ancak terör başta olmak üzere hiç birisinden Türkiye güçlü durmaktan bir adım dahi geri adım atmadı. Bundan sonra güçlü ve kuvvetli Türkiye'nin devam edebilmesi için inşallah 1 Kasım seçimlerinde çok güçlü bir iradeyle tek başına iktidar çıkacaktır. İnşallah Türkiye'yi geriletmek, Türkiye'yi bütün bu alanlarda geri bırakmak ve Türkiye'nin ayaklarına pranga vurmak isteyenlerin bu istekleri boşa çıkacak ve Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından muhtarların sorunlarını dinledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.