Ordu

Genel seçime doğru

15:17 02 Ekim 2015
Genel seçime doğru

CHP Ordu Milletvekili Torun: "Gerçekten çok önemli ve zor bir dönemden geçiyoruz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu ülkenin kurucu iradesi olduğumuz gibi kurtarıcı iradesi de olmak istiyoruz"

CHP Ordu Milletvekili ve milletvekili adayı Seyit Torun, "Gerçekten çok önemli ve zor bir dönemden geçiyoruz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu ülkenin kurucu iradesi olduğumuz gibi kurtarıcı iradesi de olmak istiyoruz" dedi.

Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'da öncelikle fındık, işsizlik, göç, yol ve liman gibi sorunları çözeceğini belirtti.

Türkiye'nin çok önemli ve zor bir dönemden geçtiğini iddia eden Torun, şunları söyledi:

"Seçim çalışmalarına bugün itibarıyla başlıyoruz. Bundan sonra sürekli sahada olacağız ve ulaşabildiğimiz kadar tüm hemşehrilerimize ulaşmaya çalışacağız. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu halkımıza anlatacağız ve paylaşacağız. Gerçekten çok önemli ve zor bir dönemden geçiyoruz. Sorumluluğumuzun da bilincindeyiz. Bu ülkenin kurucu iradesi olduğumuz gibi kurtarıcı iradesi de olmak istiyoruz. Bugüne kadar kazandığımız birikimi kaybetmek istemiyoruz. Bu amaçla da mücadelemiz devam edecek. Artık ayrıştıran ve bölen değil, kucaklayan bir yapıyla, ötekileştiren değil hep birlikte yolumuza devam edeceğiz."

Seçim vaatleri hakkında da bilgi veren Torun, "7 Haziran seçimlerinden önce ya da sonra tespit ettiğimiz Türkiye'nin 5 önemli sorunu vardı. Bu sorunlara çözüm getirecek 14 ilkeyi de ortaya koymuştuk. Tabii ki bu sorunlar o günden bu güne değişmedi ve hatta daha fazla arttı. Seçim vaatlerimize ek olarak bir de şehit ve gazilerimizin ailelerine milletvekillerine sağlanan sağlık hizmetinin aynısının sağlanmasını sağlayacağız. Başbakanlık'ta kurulan bir birim sayesinde şehit ve gazi yakınlarımızın sorunlarını anında çözeceğiz" diye konuştu.

Torun, Ordu'da göçü önlemek zorunda olduklarını kaydederek, "Ordu'muzun öncelikli sorunu fındık. Daha sonra ise işsizliğe bağlı olarak göç sorunumuz var. Gölköy, Mesudiye ve Akkuş Niksar yolu sorunlarımız var. Kaldı ki HES'lerle ilgili sorunlarımız var. Özellikle Ordu'da bir konteyner limanımız yok. Kısacası Ordu'yu yaşanabilecek bir il haline getirmek için istihdam alanlarını geliştirmek ve göçü engellemek zorundayız" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.