Ordu

Genel seçime doğru

12:49 10 Ekim 2015
Genel seçime doğru

 AK Parti Ordu Milletvekili adayı Metin Gündoğdu, seçim çalışmaları kapsamında Aybastı, Kabataş ve Çatalpınar ilçesini ziyaret etti.

Esnafı ziyaret eden ve vatandaşla sohbet gerçekleştiren Gündoğdu, "Kimileri hesapsız, kitapsız bol keseden atarak adeta birbirleriyle vaat yarışına girdiler. Halkımız hangi vaatlerin gerçekçi, hangilerinin boş olduğunu anlıyor" dedi.

Yapamayacakları sözleri vermediklerini belirten Gündoğdu, "Çünkü biz hükümet olmaya en yakın partiyiz. 1 Kasım'dan itibaren verdiğimiz sözleri sırasıyla yerine getireceğiz" diye konuştu.

Gündoğdu, gençler ve işçiler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini rahatlatacak projelerle halkın desteğini istediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Gençler başımızın tacıdır. Gençliğe yapılan yatırım ülkemizin yarınlarına yapılan yatırımdır. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize getirdikleri proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız destek vereceğiz. Yeni iş kuran gençlerden 3 yıl boyunca gelir vergisi alınmayacak. İlk defa iş bulan her gencin maaşı bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak. Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası giderleri, gelir testi yapmaksızın ve prim almaksızın 2 yıl süre ile devlet tarafından karşılanacak."

Gençlerin yanı sıra işçiler, emekliler ve memurlar için de ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Gündoğdu, "Asgari ücreti bin 300 lira yapıyoruz. Genç çiftçilerimize yine proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek veriyoruz. Esnafımıza düşük faizli kredi vermeye devam edeceğiz, ilave olarak 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. Tüm işçi ve Bağkur emeklilerine aylık 100 lira olmak üzere yılda bin 200 lira ilave para ödeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.