Ordu

Ordu'da kentsel dönüşüm başlıyor

14:40 13 Ekim 2015
Ordu'da kentsel dönüşüm başlıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Öncelikli olarak Altınordu ilçesinde iki alanda, daha sonra etaplar halinde, Fatsa ilçesinde 2 alanda, Ünye ilçesinde 2 alanda, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde toplu konut projeleri yapılacak"

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ arasında, Ordu'da uygulanacak kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan arasında imzalanan protokole göre, Altınordu, Fatsa, Ünye, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak.

TOKİ ile imzalanan protokol sonrası açıklama yapan Yılmaz, "Öncelikli olarak Altınordu ilçesinde iki alanda, daha sonra etaplar halinde, Fatsa ilçesinde 2 alanda, Ünye ilçesinde 2 alanda, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde toplu konut projeleri yapılacak. Altınordu ilçemizde, 7,85 hektar alanda Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi uygulanacak. Yine Altınordu ilçemizde yer alan, kamyon garajı olarak kullanılan 2,45 hektar yüzölçümlü rezerv alanda, öncelikle ve acilen kentsel tasarım ve mimari proje hazırlanacak" dedi. 

Ordu'da uygulanacak kentsel dönüşüm uygulamalarında hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Uygulama projelerini halkla paylaşacağız. Hemşehrilerimizin rızası olmayan bir projeyi uygulamayız. Altınordu ilçesinde ve diğer ilçelerde uygulayacağımız kentsel dönüşüm projeleriyle şehirlerin nefes alacağı alanlar oluşturacağız. Biz otogarın bulunduğu alanı bir yatırımcının 30 milyon lira vermesine rağmen satmadık. Çünkü bizim şehri korumamız lazım. Yeşil alanları çoğaltmamız lazım. Bu amaçla buraların ana teması yeşil olacak ama kenar boylarında buradaki mülkiyet sahiplerini de memnun edecek maiyette konut yapacağız."

Yılmaz, stadyum çevresinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle ilgili de bilgi vererek, "Yeni stadyumla birlikte eskisini yıkacağız. Yalı Camisi'nden başlayarak Altınordu Belediyesi'nin, PTT'nin, sebze pazarının ve otoparkların olduğu alan da dahil kentsel dönüşüme gidiyoruz. Otoparkların hepsini yer altına alacağız ve burada muhteşem bir alan meydana çıkacak. Ben Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında bizlere destek veren Toplu Konut İdaresi’ne teşekkürlerimi sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.