Ordu

Fatsa'da fındık budama eğitimi

15:41 19 Ekim 2015
Fatsa'da fındık budama eğitimi

Fatsa ilçesinde, fındık üreticilerine yönelik budama eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Fındık Tanıtım Grubunca hazırlanan "Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim" adlı proje doğrultusunda eğitim programı, üretici Necati Karamolla'ya ait bahçede düzenlendi.

Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, yaptığı konuşmada, eğitim programının yoğun katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, "Böyle faydalı bir eğitime katılım sağlayarak budama sertifikası almaya hak kazanan üreticilerimizi tebrik ederim. Bu tür uygulamalı eğitimlere çok önem veriyoruz. Ayrıca bu projenin başlatılmasında ve yürütülmesinde emeği geçen herkese bölgemiz çiftçileri adına teşekkür ederim" dedi.

Konuşmanın ardından üreticilere, fındık dallarının budanması, yeni büyüyen uzun ve ince dalların kesilmesi ile bahçeleme konularında uygulamalı eğitim verildi. Etkinliğe katılan çiftçilere budama makası, fındık yetiştiriciliği kitabı gibi hediyeler takdim edildi.

Programa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nusret Şahin, Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz ile ziraat mühendisleri ve üreticiler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.