Ordu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

16:27 20 Ekim 2015
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Ne zaman güçlü bir irade varsa, ne zaman at binmesini, kılıç kuşanmasını bilenler varsa, onlar iktidarda olduğu zaman Türkiye ilerlemiş. Aynen rahmetli Menderes'in, Özal'ın zamanında olduğu gibi, çok kısa olmakla birlikte aynen rahmetli Erbakan'ın döneminde olduğu gibi, 13 yıllık dönemde de bu memleket iktisadi bakımdan ileriye gitmiş, ekonomik olarak kalkınmış" dedi.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde ziyaretlerde bulunan Kurtulmuş, bir tekstil fabrikasının çalışanlarıyla birlikte kahvaltı yaptı. Daha sonra fabrikayı gezen Numan Kurtulmuş, bir dikiş makinesinin başına geçerek Fenerbahçe forması dikti. Kurtulmuş, ardından da farklı sektörlerin fabrikalarına da giderek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Numan Kurtulmuş, ilçedeki doğalgaz dağıtım projesi ilk gaz verme töreninde yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda yurt dışında yaşayan gurbetçiler vasıtasıyla gelişmiş ülkeler hakkında verilen bilgilere özenildiğini anlattı.

Sağlık alanında son yıllarda önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Kurtulmuş, "Ordu'da herkes dilediği şekilde sağlık hizmetlerinden istifade ediyor. 15 sene evvel sağlık hizmetlerinden istifade etme imkanınızla, bugünkü imkanları kıyaslarsanız, Türkiye'nin ne kadar kalkındığını görmüş olursunuz" diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, eğitim alanında da çok önemli hizmetlerin verildiğine işaret ederek, "Eğitimin kalitesi bir ülkenin kalkınmasının göstergesidir. Hayatı kolaylaştırmak için ne lazımsa, onlar son 12-13 yılda gelmiştir. Hayatı kolaylaştıracak önemli şeylerden birisi de doğalgazdır. Doğalgazın yaygın şekilde kullanılıyor olması, yine bir ülkenin kalkınmışlığının göstergelerindendir" ifadesini kullandı.

AK Parti hükümetinde yapılan yatırımlara değinen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir ülkenin kalkınması için akla ne geliyorsa, bunların hepsi hayatı kolaylaştırmak üzere gerçekleştirilmiştir. Ancak hep şu soruyu da soralım; 'Önceden yapılmıyordu da niye şimdi yapılıyor?' Hilmi Güler Bey sağ olsun, buraya doğalgazın gelmesine bakanlığı sırasında ön ayak oldu, katkıda bulundu ama onun bakanlık yaptığı dönemin, şu anda içinde bulunduğumuz dönemin bir özelliği var. Türkiye'de siyasi ve iktisadi istikrar olursa, hükümet ne yaptığını bilirse, hükümetin arkasında güçlü bir halk desteği olursa, hayatı kolaylaştıracak olan bu yatırımların yapılması son derece mümkündür."

- "13 yıllık dönemde bu memleket iktisadi bakımdan ileriye gitmiş"

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin, güçlü iradenin olduğu dönemlerde kalkındığını vurgulayarak, "Ne zaman güçlü bir irade varsa, ne zaman at binmesini, kılıç kuşanmasını bilenler varsa, onlar iktidarda olduğu zaman Türkiye ilerlemiş. Aynen rahmetli Menderes'in, Özal'ın zamanında olduğu gibi, çok kısa olmakla birlikte aynen rahmetli Erbakan'ın döneminde olduğu gibi, 13 yıllık dönemde de bu memleket iktisadi bakımdan ileriye gitmiş, ekonomik olarak kalkınmış" değerlendirmesinde bulundu.

Daha güçlü bir iktidarın çıkması için destek istediklerini söyleyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Böylece hiç kesilmeden bu sürecin devam etmesini sağlayacağız. Böylece bu memleketin hep o gıpta ile dinlediğimiz, gıpta ile baktığımız kalkınmış ülkelerin seviyesinin çok daha üstüne çıkmasını sağlayacağız. Kalkınmanın birinci işareti eğitim, sağlık, ulaşım, internet, doğalgaz vesaire. Çok şükür bunların hepsine sahibiz. Daha ileri düzeyde sahip olmaya devam edeceğiz. Kalkınmanın ikinci önemli göstergesi ise yaygın kalkınmadır. Bir memlekette, Ankara'da, İstanbul'da ne varsa Ordu'da da onun olmasıdır. Kadıköy'de ne varsa Fatsa'da da onun olmasıdır. Çankaya'da ne varsa Ünye'de de Perşembe'de de onun olmasıdır. Türkiye bu anlamda bu dönemdeki atılımını, büyük oranda yaygın kalkınmayı sağlamış olmasına borçludur."

- "Türkiye'de yaygın kalkınma için önemli hamleler yapıldı"

Numan Kurtulmuş, Türkiye'de yaygın kalkınmayı sağlayabilecek önemli hamleler yapıldığına dikkati çekerek, "Organize Sanayi Bölgelerinin Türkiye'nin her tarafına yayılması, üniversitelerin Türkiye'nin her ilinde olması, Şırnak Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Ordu Üniversitesi. Artık Ordulu'nun Trabzon'a, Samsun'a, İstanbul'a gitmeye ihtiyacı yok. 81 vilayetimizde devletin üniversitesinin olması yaygın kalkınmanın sağlanması için yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Başörtüsü konusunda yaşanan sıkıntılara değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"28 Şubat'ta bu memleketi Türkiye'nin büyük çoğunluğuna dar getirmeye çalıştılar. Herhangi bir imam hatip lisesinde başörtülü bir öğrencimiz varsa okulun dışına attılar, diğer liseleri söylemiyorum. Bir tane başörtülü devlet memuru bırakmadılar. Parlamento'da seçilmiş olan başörtülü milletvekilini yaka paça tutarak, neredeyse Parlamento'dan dışarıya attılar. Türkiye ne günler geçirdi? Millet asla vazgeçmedi. Millet yoluna devam etti. Dün Parlamento'da başörtülü bir tek milletvekiline rıza göstermeyenler, çok şükür bugün Parlamento'da onlarca başörtülü arkadaşımız var, bundan sonraki dönemlerde de olmaya devam edecek. Hem de sadece bir tek partiden olmayacak, bütün partilerden başörtülü milletvekili olacak. Başı açık da olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.