Ordu

Annesinin çabasına rağmen balkondan düşen genç kız

17:18 17 Aralık 2015
Annesinin çabasına rağmen balkondan düşen genç kız

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, dengesini kaybettikten sonra balkon korkuluklarına tutunan ve annesinin çabalarına rağmen 5. kattan düşerek ağır yaralanan genç kızın tedavisi sürüyor.

İlçeye bağlı Fatih Mahallesi TOKİ bloklarında 5. kattaki evlerinin balkonundan düşen 19 yaşındaki İnci Çınar, kaldırıldığı özel hastanede beyin kanaması teşhisiyle ameliyat edildi. Ameliyatın ardından yoğun bakım servisine alınan Çınar'ın tedavisi devam ediyor.

Olay sırasında balkon demirlerine tutunan kızını kurtarmaya çalışan anne Songül Çınar, kısa süreliğine yoğun bakım servisine girerek kızıyla konuştu.

Ziyaret sonrası AA muhabirine olay anını anlatan anne Çınar, kızının balkondan çığlık atarak kendisine seslendiğini belirterek, "Koşarak balkona gittim. Kızım korkuluklara tutunmuştu. Hemen kollarından tuttum ve yukarı çekmeye çalıştım ancak yalnız başaramadım" dedi.

Bağırarak komşularından yardım istediğini ifade eden Çınar, "Kapı kapalı olduğu için komşularım içeri girip bana yardım edemedi. Kızımın kollarını bırakamazdım. Düşeceği yerin altına bir şeyler koymak istedik ama o sırada kızım kollarımın arasından kayarak düştü" diye konuştu.

Çınar, kızını ziyaretine ilişkin, "Kızımı Allah'a şükür iyi gördüm. İlk başta beni hatırlamadı ama daha sonra hatırladı. Bana bir an önce buradan çıkmak istediğini söyledi. Bizi çok korkuttu ama inşallah kızım eski sağlığına kavuşacak ve kardeşlerini yalnız bırakmayacak" ifadesini kullandı.

İnci Çınar'ın tedavisini yürüten beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Dr. İsmail Karataş, Çınar'ın kafatasında çatlak, beyninde kanama, kalçasında kırık ve akciğerlerinde yırtılma olduğunu söyledi.

Çınar'ın durumunun her geçen saat daha iyiye gittiğini dile getiren Karataş, "Genç kızımız hastaneye getirildiğinde durumu çok ciddiydi. Kafatasında çatlak ve beyninde kanama vardı. Müdahalemizi yaptık ve yoğun bakım servisinde gözetim altına aldık. Genç kızın durumu geldiğine göre daha iyi ancak hayati tehlikesi mevcut" dedi.

Fatsa  Fatih Mahallesi TOKİ bloklarında oturan İnci Çınar, 5. kattaki evlerinin balkonundayken dengesini kaybedip, düşmek üzereyken balkon korkuluklarına tutunmuş, anne Songül Çınar, kızının kollarından tutarak komşularından yardım istemişti. İnci Çınar, annesinin çabalarına rağmen beton zemine düşerek, ağır yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.