Ordu

Ünye'de kan bağışı kampanyası

16:09 31 Aralık 2015
Ünye'de kan bağışı kampanyası

Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Kızılayı ile Milli Eğitim Bakanlığının kan bağışı kampanyasında bir günde topladığı 278 kan bağışıyla okullar arasında birinci oldu.

"Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı"  projesi kapsamında düzenlenen kampanyaya destek veren lise,  projeye destek veren okullar arasında Türkiye birincisi oldu.

Okul Müdürü Ayşe Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan bağışında farkındalığı arttırmak, öğrenci ve velilerini bilgilendirmek amacıyla dün gerçekleştirdikleri kampanyada 278 ünite kan bağışı elde ettiklerini söyledi.

Proje kapsamında ülke genelinde yürütülen çalışmaya dahil olduklarını anlatan Akyol, "İlk iki yıl okumuzdaki sosyal kulüplerimizle toplum hizmeti kapsamında kan bağış kampanyalarını düzenledik. Burada öğrenci ve velilerimize kan bağışı konusunda bir farkındalık yaratmayı amaçladık. Bu yıl ise Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında imzalanan projeye Ordu ilindeki dört pilot okuldan biri olarak seçildik. Bu kapsamda da kan bağışı kampanyasını gerçekleştirdik" dedi.

Akyol, kampanyaya destek olan öğrencilere, velilere ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Proje doğrultusunda ülke genelinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına katılan okullar arasında Türkiye birinciliği elde ettik. Kampanyaya çok güzel katılım gerçekleşti. Bundan dolayı mutluyuz" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.