Ordu

Hamsinin kilogramı 20 liraya çıktı

15:01 07 Ocak 2016
Hamsinin kilogramı 20 liraya çıktı

 Ordu'da az miktarda avlanan hamsi, tezgahlarda kilogram fiyatı 20 liradan satışa sunuluyor.

Ordu Kumbaşı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine, soğuk ve yağışlı havanın ardından Karadeniz'de etkisini gösteren lodos dolayısıyla balıkçıların denize açılamadığını söyledi.

Son haftalarda avlanma oranı gittikçe azalan hamsinin kilogram fiyatının 20 liraya kadar çıktığını ifade eden Aydemir, "Bir kaç gün önce kilogramı 15 liradan satışa sunulan hamsinin fiyatı bugün 20 liraya yükseldi" dedi.

Aydemir, hava şartları ve avlanma miktarının azalmasından dolayı balık fiyatlarının ister istemez arttığına işaret ederek, "Hiç kuşkusuz bundan en çok hamsi etkilendi. Hamsi fiyatından çoğu vatandaşlarımız çok şikayetçi ancak şartları onu gösterdi. Bundan sonra hamsi fiyatının çok ciddi düşüş yaşayacağını beklemiyoruz. Bu fiyattan sezon kapanır" diye konuştu.

Hamsinin göç ettiğini ancak balıkçıların geride kalan yerli hamsinin peşinde olduğunu vurgulayan Aydemir, "O da günlük 50-100 kasayı geçmiyor. Doğal olarak limanlara getirilen hamsinin kasaları da kapış kapış gidiyor. Limandan kilosunu 15 liradan alan balıkçılarımız tezgahta 20 liradan satışa sunuyor" ifadelerini kullandı.

Aydemir, hamsinin 20 lira olduğu tezgahlarda mezgitin ve istavritin de 15 liradan satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.