Ordu

Azimli engelliye milletvekili desteği

19:45 05 Şubat 2016
Azimli engelliye milletvekili desteği

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, doğuştan bedensel ve konuşma engelli Erdinç Yılmaz'a kitap çıkarması için destek verecek.

Gündoğdu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nı ziyaret etti.

Altınordu Belediyesince hazırlanan "Sanat ile Gülen Yüzler Projesi" kapsamında engellilerin aldığı kursları gezen Gündoğdu ve Tekintaş, kursiyerlerle yakından ilgilendi. Konuklar, engelli kursiyerlerin söylediği türkü ve şarkılara eşlik etti.

Doğuştan bedensel ve konuşma engelli Erdinç Yılmaz'ın isteği ise Gündoğdu'yu duygulandırdı.

Sadece iki parmağını kullanabilen ve piyano eğitimi alan Yılmaz, cep telefonunun mesaj bölümüne yazdığı 'İnşallah kitap yazacağım" cümlesini milletvekiline gösterdi. Bunun üzerine Gündoğdu, "İnşallah, çok güzel. Sen kitabını yaz, ben de bastıracağım. Benim yayınevim var, burada kitabını bastıracağım" dedi.

Metin Gündoğdu, yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 317 milletvekilinden 3'ünün engelli olduğunu, herkesin de birer engelli adayı durumunda bulunduğunu dile getirdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'un geçirdiği trafik kazası sonucu felç olduğunu anlatan Gündoğdu, Karaburun'un, buradaki kursiyerleri de Meclis'te temsil ettiğini söyledi.

Tekintaş ise proje doğrultusunda, 48 engel tanımayan bireyin sanatla tanışma imkanı bulduğunu vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.