Ordu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

17:31 09 Şubat 2016
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Limanı'nın, Türkiye'nin prestij projelerinden biri olmaya aday olduğunu belirtti.

Ünye ilçesinde gerçekleştirilen yatırımları yerinde inceleyen Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra kısa süre içinde birçok yatırımı hayata geçirdiklerini ve yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Yılmaz, icra yönü kuvvetli olan siyasetçiler olduklarını vurgulayarak, "Biz lafla peynir gemisinin yürümediğini uygulamalarımızla gösterdik. Hem ilçe belediye başkanımızın taahhütleri hem de büyükşehir olarak bizim taahhütlerimize baktığımız zaman 5 yıllık süre içerisinde daha 3'üncü yılında tamamını gerçekleştirme başarısını göstermiş bir siyasi profile doğru gidiyoruz" dedi.

Ünye Limanı'nın, Türkiye'nin prestij projelerinden biri olmaya aday olduğunun altını çizen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yatırım maliyeti bakımından havalimanından daha maliyetli bir projedir. Ukrayna'sından, Kırım'ından, Gürcistan'ından Rusya'sına kadar Karadeniz sınırlarında bölgenin en büyük limanı olmaya adaydır. Şu anda biz resmi başvurularımızı yaptık. Yatırım programına alınmasına yönelik milletvekillerimizin ve sayın bakanımız, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un takibiyle gerekli gayreti gösteriyoruz. Ünye Limanı bu bölgeyi uçuracak projedir. Havalimanında çalışan kişi sayısı 200'ü geçmezken Ünye Limanı açıldığında istihdam oluşturulacak sayı 7 bindir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.