Ordu

Cizre'deki terör saldırısı

19:35 09 Şubat 2016
Cizre'deki terör saldırısı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Osman Yurt'un (43), Ordu'da yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Ordu'da görev yapan ve yaklaşık 2 ay önce geçici görevle Şırnak'a gönderilen şehidin, Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine gelerek, eşi Rabia, annesi Huriye, babası İsa ile kardeşleri Dursun Ali, Ünal ve Ufuk Yurt'a, şehadet haberini verdi.

Yurt'un şehit olduğu haberinin duyulmasının ardından, yakınları eve gelerek aileye taziyelerini iletti. Evinden yükselen ağıtlar, yürekleri burktu.

Şehidin lisede eğitim gören oğulları Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak Yurt'a ise acı haber, sağlık ekipleri gözetiminde okullarında verildi. Yurt kardeşler, polislerin nezaretinde evlerine ulaştırıldı.

Baygınlık geçiren Ömer Faruk Yurut'a olay yerinde bulunan ambulansta müdahale edildi. Okul arkadaşlarının, şehidin çocuklarını yalnız bırakmayarak teselli etmeye çalıştıkları görüldü.

Evine Türk bayrakları asılan şehidin ağabeyi Dursun Ali Yurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir aslanın gittiğini ancak geride üç aslanın daha olduğunu belirterek, "Bu vatanı terör örgütü bölemez. Allah'ın izniyle şehit kanları dökülen bu vatan, her zaman dimdik ayakta duracak" dedi.

Kardeşinin vatanını çok sevdiğini anlatan Yurt, şunları dile getirdi:

"Kardeşim bu vatan için gözünü kırpmadan canını verebilecek bir kahramandı. Kardeşimle en son dün akşam telefonda konuştum. Bana, az kaldığını söyledi. 'Bu hainleri temizledik' dedi."

Yaklaşık 21 yıllık polis memuru olan ve 11 yıldır da Ordu'da görev yapan Yurt'un naaşının, yarın memleketi Sivas'ta toprağa verileceği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.