Ordu

Ordu'da engellilere yönelik seminer verildi

17:19 23 Şubat 2016
Ordu'da engellilere yönelik seminer verildi

Altınordu Belediyesince yürütülen "Sanat ile Gülen Yüzler Projesi" kapsamında engellilerin psiko-sosyal gelişimleri konusunda seminer düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında finanse edilen ve Ordu Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen proje doğrultusunda, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde engellilere yönelik seminer verildi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, burada yaptığı konuşmada, proje sayesinde birçok engelli vatandaşın ve ailesinin mutlu olduğunu gördüğünü belirterek, her kesimin yüzünü güldürecek projelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Proje kapsamında 48 engellinin müracaat ettiğini ancak tüm engellilere ulaşmak için çalışma yaptıklarını anlatan Tekintaş, "Biz geleceği inşa etmeye çalışıyoruz. Altınordu Belediyesi'nin, kuruluşumuzun ikinci yılı bitmek üzeredir. Sadece yol ulaşım hizmetleri ve diğer benzeri çalışmaları yürütürken sportif, kültürel ve sosyal projeleri yürütmeye devam ediyoruz" dedi.

Tekintaş, hangi kesimin ne tür hizmet beklediği noktasında çalışma yürüttüklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Biz her kesimin yüzünün gülmesini sağlayacak projelerin uygulanmasına hem maddi hem de manevi katkı sunacağız ama diğer yandan da diğer hizmetleri yürütmeye devam edeceğiz. Engellilere destek projelerinin artırılması gerektiğine inanıyorum. Bunun için yeni projeler hazırlayacağız. Elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanacağız. Bu alandaki beklentileri karşılayabilmek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız."

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Kara ise ODÜ'nün yaklaşık 10 yıllık bir üniversite olduğunu, bilim ve teknoloji üretmenin yanı sıra Ordu şehri ile iç içe olarak ülkemizin bugün ve gelecekteki problemlerine yönelik çözüm önerilerini geliştireceklerini anlattı.

Konuşmaların ardından ODÜ Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erman Esnafoğlu, engellilerin psiko-sosyal gelişimleri konulu seminer gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.