Ordu

Ordu Üniversitesinin faaliyetleri

16:10 28 Mart 2016
Ordu Üniversitesinin faaliyetleri

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Meslek Yüksekokulunda incelemelerde bulundu.

Yarılgaç, TCGS 124 uygulama gemisinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftçi'den bilgi aldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığınca Ordu Üniversitesine hibe edilen 40 metre uzunluğundaki TCGS 124 uygulama gemisin restore edildiğini ifade eden Yarılgaç, geminin 6 metre genişliğinde ve 3 bin 200 kilowat motor gücüne sahip olduğunu belirterek, "Gemide temel elektrik elektronik, ana makine operasyon ve bakımı, gemi yardımcı makineleri operasyon ve bakımı, seyir, denizde canlı kalabilme ve denizde emniyet eğitimlerini uygulamalı olarak işlenebileceği dersliklerin yapımı sürüyor. Gemide tüm sistemler çalışır durumda ve öğrencilerin bu gemiden en iyi şekilde istifade etmeleri sağlanacak" dedi.

Alanında uzman, mesleki eğitimini tamamlamış kalifiyeli eleman yetiştirmek için çaba harcadıklarını anlatan Yarılgaç, şunları kaydetti:

"Üniversitemizde 200'den fazla bölüm ve program mevcut. Dolayısıyla her bölümün ve programın ayrı ayrı laboratuvar, atölye, uygulama alanı kendi içerisinde farklılık gösteriyor. Buradaki çalışmalar denizcilik programları öğrencilerimize yönelik. Bizim her zaman olduğu gibi hedefimiz alanında uzman, mesleki eğitimini tamamlamış kalifiyeli eleman yetiştirmek. Bu hedefinizi gerçekleştirmek için de öğrencilerinize üst düzey bir eğitim sunmanız gerekiyor. Uygulama gemisiyle öğrencilerimiz deniz ve denizcilik adına karşılaşabilecekleri tüm vakaları burada öğrenecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.