Ordu

Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışması

14:21 02 Nisan 2016
Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışması

Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışması, Ordu'da düzenlendi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, 25 üniversiteden yaklaşık 800 öğrenci katıldı.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, törende yaptığı konuşmada, üniversitenin 10'uncu kuruluş yıl dönümünde önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Halk oyunlarının insanın coşku, sevinç, öz güven, kendini ifade edebilme ve beğenilme arzularını dile getiren bedensel ifade biçimi olduğunu belirten Noyan, "Geçmişten geleceğe taşıdığımız kültür mirası, hoşgörü, bir arada yaşama inancı ve sarsılmaz birlikteliğimizi bozmaya yönelik şiddet ve terör olaylarına en büyük cevabımız sizlerin oluşturduğu sevgi çemberi olacaktır. Yoğun emek ve çabanın sonucunda oluşan bu gösterilerin centilmence geçmesini diliyorum." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise halk danslarının kültürü yansıtan çok önemli değer olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin birbirinden güzel yörelerinden özel oyunlar izleyeceğiz. Yarışmaların dostluk ve kardeşlik havasında geçmesi temenni ederek yarışmacılara başarılar diliyorum." diye konuştu.

Federasyon yönetim kurulu üyesi Zeki Baykal, organize edilen her etkinliğin birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlenmesine vesile olacağı inancını taşıdığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen yarışmalarda, stilize dalda Trakya Üniversitesi ekibi birinci, Karabük Üniversitesi ekibi ikinci, Boğaziçi Üniversitesi ekibi ise üçüncülüğü elde etti.

Horonlar stilize dal yarışmasında Karabük Üniversitesi birinci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ikinci, Bülent Ecevit Üniversitesi ise üçüncü oldu.

Ordu, Recep Tayyip Erdoğan, Kars Kafkas ve Balıkesir Üniversitesi ise yarıştıkları dallarda finalist oldu. Yarışmada dereceye giren ekipler, Antalya'da düzenlenecek final yarışmasında üniversitelerini temsil etmeye hak kazandı.

Organizasyon, dereceye giren ekiplere kupa ve madalya verilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.