Ordu

Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışması

14:43 03 Nisan 2016
Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışması

Ordu'da düzenlenen Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışması, ikinci etabın tamamlanmasıyla sona erdi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Ordu Üniversitesi (ODÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, 25 üniversiteden yaklaşık 800 öğrenci katıldı.

Horonlar artistik dal yarışmasında, Giresun Üniversitesi birinci, Kastamonu Üniversitesi ikinci, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ekibi ise üçüncü oldu.

Diğer türler artistik dal yarışmasında, Bahçeşehir Üniversitesi birinciliği, Dumlupınar Üniversitesi ikinciliği, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada dereceye giren ekipler, Antalya'da düzenlenecek final yarışmasında üniversitelerini temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmaların ardından federasyon yönetim kurulu üyesi Zeki Baykal, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'a plaket takdim etti. Yarılgaç, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Üniversitenin, 10. yılını kutladığını anımsatan Yarılgaç, şunları kaydetti:

"Ordu Üniversitesi 10 yaşında. 10. yılımızda bu organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için gurur verici. Bizlere muhteşem bir gösteri yapan tüm yarışmacı gençleri tebrik ediyorum. Halk oyunları bizim için yaşatılması ve unutulmaması gereken önemli bir değer. Siz gençler bu değerin ne kadar önemli bir kültür mirası olduğunu izleyenlere biz kez daha hatırlattı. Bu yarışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 10. yılını kutlayan üniversitemizin bu günlere gelmesinde emeği geçen bütün personeline çok teşekkür ediyorum."

Organizasyon, dereceye giren ekiplere kupa ve madalya verilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.