Ordu

Yaren protez kol ve bacaklarıyla ilk bayramını kutladı

12:46 23 Nisan 2016
Yaren protez kol ve bacaklarıyla ilk bayramını kutladı

HAYATİ AKÇAY - Doğuştan sağ kolu ve bacakları olmayan, bütün işlerini sol koluyla yapmaya çalışan 8 yaşındaki Yaren Ömerustaoğlu'na Samsun'da protez kol ve bacaklarının takılmasının ardından kız çocuğu ilk kez 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı arkadaşlarıyla kutladı.

Anadolu Ajansı'nın, "Tek koluyla hayata tutunan Yaren, akülü araç istiyor" başlıklı haberiyle gündeme getirdiği ve bir süre sonra protez kol ve bacakları takılan Meliha Lütfü Türkmen Güzelordu İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi Yaren Ömerustaoğlu, okulda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katıldı.

Annesi Azime ve babası Nihat Ömerustaoğlu ile birlikte okula gelen Yaren, okul bahçesinde düzenlenen programa sınıf arkadaşlarıyla katılarak bayramın tadını çıkardı.

Anne Ömerustaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının adeta hayatının değiştiğini belirterek, "Kızım ilk defa 23 Nisan Bayramı'nı okulunda kutluyor. Bizim ve çocuğumuz adına bu çok güzel bir duygu. Allah bize bu günleri de gösterdi, çok şükür" dedi.

Yapılan haberlerin ardından kızına Türkiye'nin dört bir tarafından yardım ve destek geldiğini vurgulayan Ömerustaoğlu, "Bu konuda bizlere kim destek olduysa hepsine çok teşekkür ediyorum. Kızım artık kendi imkanlarıyla yürüyebiliyor. O da artık diğer arkadaşları gibi oynayabiliyor. Kızımın yüzünün güldüğünü görmek bizlere mutluluk veriyor" diye konuştu.

Baba Nihat Ömerustaoğlu, kızının yürüdüğünü, arkadaşlarıyla oynadığını görmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Kızım 6-7 ay öncesine kadar evden çıkamıyordu. İçine kapanmış vaziyetteydi ama şimdi her şeyi kendi imkanlarıyla yapmaya çalışıyor, çok mutluyuz. Büyüklerimiz bizlere destek oldu, hepsinden Allah razı olsun" ifadesini kullandı.

Arkadaşlarıyla gönlünce eğlenen Yaren de bugünün en mutlu günü olduğunu belirterek, kendisine yardımcı olanlara teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.