Ordu

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları

17:03 06 Mayıs 2016
Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları

Ordu'da, Özel Olimpiyatlar Türkiye ile Ordu Üniversitesi'nin (ODÜ) iş birliğiyle Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları düzenlendi.

ODÜ'nün kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla kentte gerçekleştirilen organizasyona, 9 ilden 180 sporcu katıldı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu'ndaki açılış konuşmasında, Türkiye'de 33 yıldır özel eğitime ihtiyaç duyan bireyleri topluma kazandırmak için çalıştıkları söyledi.

Sporun birleştirici gücünden yararlanarak özel çocukları, yaşıtlarıyla kaynaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Civelek, "Amacımız, bu çocuklarımıza kazanma şansı vermek, kazanmasalar bile çabalarında onlarında yanında olmak. Bu özel çocuklarımız, kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunun nasıl birlikte güzelleştirdiklerini herkese gösteriyorlar. 'Oyun birlikte, hayat birlikte' diyerek her geçen gün bu aileyi biraz daha büyütüyoruz." diye konuştu.

ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta ise üniversitenin, kurulduğu günden bu yana sadece akademik anlamda gelişmeyi değil, bulunduğu bölgenin sosyal ve kültürel gelişimini de daima ön planda tuttuğunu belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç de organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, sporculara başarılar diledi.

Organizasyonda, 19 farklı okuldan 180 özel sporcu, yüzme, karma futbol, karma basketbol ve masa tenisi branşlarında mücadele ediyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.