Ordu

"Ordu'nun şelaleleri" Arap turistin yeni gözdesi

12:00 14 Mayıs 2016
"Ordu'nun şelaleleri" Arap turistin yeni gözdesi

HAYATİ AKÇAY - Karadeniz'in serin hava depolarından şelalelere yerli turistlerin yanı sıra Arap turistlerin ilgisinin de her geçen yıl arttığı bildirildi.

Yaz mevsiminde sıcak havadan bunalan vatandaşların cazibe merkezi olan şelaleler son yıllarda Karadeniz Bölgesi'ni gelen Arap turistlerin en çok görmek ve serinlemek istediği yerlerin başında geliyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 50'yi aşkın şelale olduğunu belirterek, "Bu şelaleler son yıllarda çok ciddi rağbet görüyor. Özellikle kentin çeşitli bölgelerinde yer alan Çişeli, Ohtamış, Aybastı, Kadıncık, Karaoluk, Şenyurt, Kurşunçalı, Kösküden, Gerce ve Karahasan şelaleleri en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor." dedi.

Sıcaktan bunalan Arap turistlerin son yıllarda Karadeniz'e olan ilgisinin arttığını vurgulayan Balkanlıoğlu, "Serinliğin yaşandığı güzel mekanların başında gelen şelaleler yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilen yerler oldu. Birçok turist fırsat buldukça şelalelere giderek yüzme ve piknik yapmanın tadını çıkarıyor." diye konuştu.

Ordu'daki şelalelerin bir çoğunu turizme kazandırdıklarını, ancak keşfedilmeyi bekleyen onlarca şelale olduğuna da dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Yürüttüğümüz projeler ve çalışmalarla adı hiç duyulmayan şelaleleri de turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Derelerimiz bizim için son derece önemli. Adına türküler yazılan Ordu derelerine ve şelalelerin artan yoğun ilgi bizleri de memnun ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ordu'nun Karadeniz'in en güzel şehirleri arasında yer aldığının altını çizen Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Bölgemiz kışın çok kar ve haliyle çok yağmur yağan yerlerin başında geliyor. Ama güneşli gün sayımız diğer günlere oranla daha fazla. Bu da birçok açıdan avantaj sağlıyor. Özellikle son yıllarda şelalelerin önemi anlaşıldıkça buralara olan ilgi de artmış durumda. Gözlemlerimiz ve tespitlere göre Ordu'daki şelaleler hem yerli hem de yabancı binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle son dönemde sıcaktan bunalarak Karadeniz'e gelen Arap turistlerde bu şelalelerden faydalanmaya çalışıyor. Resmi rakamlarımıza göre Ordu'daki şelaleleri ziyaret eden turistlerin sayısı yıllık 100 bini geçmiş durumda. Bizim bekletimiz gelecek adına daha fazla. Çünkü Ordu'da bu potansiyel var."

Balkanlıoğlu, bölgedeki şelalelerin içilebilir şekilde temiz, her birinin 10 metrenin üzerinde ve 2-3 metre derinliğinde olduğunu aktararak, "Bundan 10-15 yıl önce adı duyulmayan ve kıymeti bilinmeyen şelaleler şimdi en çok gezilen ve görülmek istenen yerlerin başında geliyor. Özellikle 40 derece sıcaklığın yaşandığı bölgelerden Karadeniz'e gelen turistler bu şelaleleri görmeden geri dönmüyor." diye konuştu.

Ordu'daki şelalelerde serinleyen herkesin huzur, aynı zaman dinlenme fırsatı bulduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, ilini neredeyse bütün ilçelerinde şelalelerin mevcut olduğunu ifade etti.

Balkanlıoğlu, şelalelerin bu zamana kadar yeterince tanıtımın yapılmadığını belirterek, tanıtımlar yapıldıkça, şelalelerin daha çok ziyaret edilmeye başlandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.