Ordu

"TEDES, Karadeniz Sahil Yolu'nda kazaları azalttı"

13:52 24 Mayıs 2016
"TEDES, Karadeniz Sahil Yolu'nda kazaları azalttı"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulmasının ardından Karadeniz Sahil Yolu'nda trafik kazalarının azaldığını belirterek, "Ordu geçişinde, 6 aylık sürede bir tane dahi ölümlü kaza olmamıştır." dedi.

Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, TEDES projesinin, Ordu'da yaklaşık 6 önce faaliyete girdiğini söyledi.

Sistemin kurulmasıyla Karadeniz Sahil Yolu'nda trafik kazalarının azaldığını belirten Yılmaz, "TEDES'in yaklaşık 6. ayındayız. Çok şükür ki, şu aşamaya kadar ayda 3 ölümlü trafik kazasının yaşandığı 120 kilometrelik Karadeniz Sahil Yolu bölümündeki Ordu geçişinde, 6 aylık sürede bir tane dahi ölümlü trafik kazası olmamıştır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de trafik kazalarının yüzde 85'inin hızdan kaynaklandığına işaret eden Yılmaz, sistem sayesinde kentte araçların hızının kontrol altına alındığını vurguladı.

Kazalardaki azalmadan, yaralamalı, ölümlü kazaların olmayışından mutluluk duyduklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün de katkılarıyla yaptığımız bu sistemle, sadece şehir geçişi trafiğinde yüzde 35'lere yaklaşan bir fiziki rahatlık da oluştu. Yaptırdığımız anketlerde, bayan sürücülerimizde yüzde 100'e, harici sürücülerimizde yüzde 80'e yakın bir memnuniyet oluştu. Bu çerçevede, hemşehrilerimizin TEDES konusundaki hassasiyetine teşekkür ediyorum."

Sistemin diğer şehirler için de örnek teşkil ettiğini anlatan Yılmaz, "Bugün dahi bir büyükşehir belediyesinin teknik ekibi, bu modeli transfer etmek amacıyla ilimize ziyaretlerde bulundu. Daha önce 'Olur mu olmaz mı?', 'Türk toplumu hazır mı?' gibi eleştirilere tutulan TEDES, artık Ordu uygulamasıyla model oldu." diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan TEDES projesi kapsamında, Kasım 2015'te kentte 13 hız koridoru ve 17 kule radarı kuruldu. Proje doğrultusunda hız, şehir içlerinde 70, şehir dışlarında 110, tünellerde ise 80 kilometre olarak belirlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.