Ordu

ODÜ'de mezuniyet töreni

21:46 24 Mayıs 2016
ODÜ'de mezuniyet töreni

Ordu Üniversitesinde (ODÜ), 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni düzenledi.

Cumhuriyet Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen törende, yaklaşık 3 bin öğrenci mezun olma heyecanı yaşadı.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, törende yaptığı konuşmada, ODÜ'nün, son yıllarda oldukça büyüdüğünü ve kabına sığmaz bir üniversite haline geldiğini söyledi.

Ordu Ünivesitesinin 10 yıl önce kurulduğunu belirten Prof. Dr. Yarılgaç, bu süreçte kendini geliştiren ve büyüyen bir üniversite olduğunu dile getirdi.

Fakülte, bölüm, akademisyen ve öğrenci sayısı noktasında her sene gelişme sağlandığını ifade eden Yarılgaç, "Üniversitemiz 10 yaşında ve oldukça büyüdü, artık kabına sığmaz bir üniversite haline geldi. Gördüğünüz gibi güzel bir kampüs. Pırıl pırıl gençler mezun oluyorlar bugün. Bizim için gerçekten gurur kaynağı." dedi.

Prof. Dr. Yarılgaç, öğrencilerin, mezun olduktan sonra bilgi ve birikimlerini uygulayacaklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz, mezun oldukları andan itibaren hem bizi temsil edecek hem de aldıkları bilgileri, birikimlerini pratik hayatta bizim şekillendirdiğimiz bir dönüşümle inşallah kendi hayatlarına uygulayarak yuvalarını, aşlarını kazanacak. Bir şekilde de kendi öğrencilerini yetiştirecek, kendi evlatlarını büyütecek bir yapı oluşturacaklar. Biz bu noktadan baktığımızda Ordu Üniversitesi artık binlerce mezun veren, yüzlerce öğrencisi, akademisyeni olan ve artık 200 dönümden bin 300 dönümlere çıkmış bir üniversiteyiz. Kapalı alan problemini çözmüş, kurumsallaşma anlamında da gerçekten çok ciddi mesafeler kat etmiş bir üniversitedeyiz."

Konuşmanın ardından fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi.

Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, meslek andı içti. Daha sonra tüm mezun öğrenciler, diplomalarını aldı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tören, mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Mezuniyet törenine, Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, daire amirleri, akademik ve idari personel, çok sayıda öğrenci ile aileler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.