Ordu

Kalp krizi geçiren genç kız yaşam savaşını kazanamadı

20:46 26 Mayıs 2016
Kalp krizi geçiren genç kız yaşam savaşını kazanamadı

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir hafta önce evinde kalp krizi geçiren üniversite öğrencisi Tuğçe Aktürk, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Ailesinin oturduğu Altınordu ilçesi Buçak Mahallesi'ndeki evde bir hafta önce kalp krizi geçirerek yakınlarınca Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan Tuğçe Aktürk (22), tedavi gördüğü Yoğun Bakım Ünitesinde dün gece fenalaştı.

Doktorların tüm müdahalelerine rağmen gece saatlerinde hayatını kaybeden Aktürk'ün cenazesi, ailesi tarafından hastaneden alınıp evine götürüldü. Aktürk'ün cenazesi, evde helallik alınmasının sonrası ilçedeki Orta Cami'ye getirildi.

Tabutuna duvak konulan Aktürk'ün cenazesi burada kılınan cenaze namazı sonrası, Perşembe ilçesine bağlı Efirli Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenaze töreninde taziyeleri kabul eden Tuğçe Aktürk'ün babası Murat Aktürk (52) gözyaşlarını tutamadı.

Samsun'daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Tuğçe Aktürk'ün, babasının doğum gününde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Tuğçe Aktürk'ün, ailesine organlarının bağışlanmasını vasiyet ettiği ancak ölümü sonrası yapılan tetkiklerde organlarının bağışa uygun olmaması sebebiyle bu isteğinin yerine getirilemediği öğrenildi.

Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, AA muhabirine, Tuğçe Aktürk'ün organ bağışı konusunda ailesine vasiyeti olduğunu belirterek, "Tuğçe için gerekli tahliller yapıldı. Kendisinin iki böbrek ve karaciğeri kullanılacaktı ama hemodinamisinin bozulmuş olması, enfeksiyon bulunması ve böbrek fonksiyonlarının bozuk olmasından dolayı risk yaratabileceği için nakil gerçekleşmedi." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.