Ordu

Ordu'da teleferik kullanımında yeni uygulama

15:25 02 Haziran 2016
Ordu'da teleferik kullanımında yeni uygulama

Ordu'nun turistik alanlarından Boztepe'ye çıkmak üzere kullanılan teleferik ulaşımında bazı değişiklikler yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentin simgelerinden biri olan teleferikte tek yön bilet satışı, yaz saati ve kartlı bilet uygulamasının hayata geçirildiği belirtildi.

Başlatılan yeni uygulama sayesinde tek yön seferler yapılabileceği ve bundan sonra teleferikle sadece gidiş ya da dönüş yapmak mümkün olabileceği vurgulanan açıklamada, bu uygulamayla vatandaşların, yerli ve yabancı turistlerin Boztepe'ye çıkarken veya Boztepe'den inerken farklı ulaşım araçlarını ve seyahat rotalarını kullanmalarının sağlanacağı kaydedildi.

Teleferiğe binmek için kullanılan kağıt bilet yerine kartlı bilet kullanılacağı aktarılan açıklamada, "Kredisi tek gün geçerli olacak bu kartlı biletin içindeki kontör bittiğinde, kart makine tarafından otomatik olarak içeri alınacak. Tek kişilik bilet ile grup halinde alınacak biletlerin ücreti de tek karta yüklenecek. Bu kartlar ile kağıt maliyetinden de tasarruf sağlanacak." ifadeleri kullanıldı.

0-6 yaş çocukların ücretsiz yararlanacağı teleferikte, gidiş ve dönüş tam biletin 10, indirimli biletin 8 ve tek yön tam biletin 6, indirimli biletin ise 5 lira olacağı kaydedilen açıklamada, yaz mevsimi boyunca teleferiğin haftanın 7 günü 09.00 ile 23.00 saatleri arasında hizmet vereceği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.