Ordu

Ordu'da sahur çadırı kuruldu

05:09 19 Haziran 2016
Ordu'da sahur çadırı kuruldu

Türkiye'de ilk kez, "Sahurla Sabahı Buluşturalım" projesi kapsamında Ordu'nun Fatsa ilçesinde sahur çadırı oluşturuldu.

Ortabüyük Cami avlusunda kurulan çadırda vatandaşlar, sahur öncesi ney eşliğinde ilahiler dinliyor ve sohbet ediyor. Hayırsever vatandaşlar tarafından masrafları karşılanan sahur çadırında, başta kimsesizler olmak üzere ihtiyaç sahipleri sahurlarını yapıyor.

Projesinin koordinatörü ve Ortabüyük Camisi İmam Hatibi Necati Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin geniş kapsamlı olarak Türkiye’de ilk kez düzenlendiğine dikkati çekti.

Proje sayesinde sabah namazına gelen cemaat sayısının 3 kat arttığını ifade eden Ergül, vatandaşın sahur öncesi ilahiler dinleyerek ve dini sohbetler ederek irşat görevini yerini getirdiğini belirtti.

Sahur çadırına konulan semaverin çevredeki esnafın zarar etmemesi için iş yerleri kapandıktan sonra yakıldığına vurgu yapan Necati Ergül, projenin esnaf tarafından da beğenildiğini ifade etti.

Fatsa ilçesinde daha önce "Çocuğunu Al Camiye Gel" projesi gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Ergül, "Türkiye’nin her köşesinde ihtiyaç sahipleri için iftar çadırları kuruluyor ama bu zamana kadar sahur çadırı kurulduğuna şahit olmadık. Kurulanlar olduysa bile belediyelere ait sadece yemek yenilen çadırlar oldu. Bizde farkındalık oluşturmak, sahur yemeğini özel kılmak, çocukların ve vatandaşların sabah namazına katılımını sağlamak, körelen dostluk ve sohbetleri yeniden canlandırmak için 'Sahurla Sabahı Buluşturalım' projesini oluşturduk." dedi.

Sahur öncesi çadırda ney eşliğinde ilahiler okunduğunu ve dini sohbetler edildiğini kaydeden Necati Ergül, şöyle konuştu:

"Teravih namazından sonra vatandaşlarımızla sahur çadırında buluşarak dini yönden sohbetler düzenliyoruz. Vatandaşlarımız sahurunu yaparken ney eşliğinde ilahiler dinliyor ve meşk oluyor. Çocuklar caminin avlusunda oyunlar oynuyor ve sahurun ardından bizlerle birlikte sabah namazı için saf tutuyor. Bu proje sayesinde önceden tek sıra olan saf sayımız 3'e çıktı. Kimsesiz vatandaşlarımız ve sahur hazırlayamayan vatandaşlarımız, hayırsever vatandaşların sayesinde karnını doyurdu. Umut ediyorum ki bu proje Türkiye'nin her yerine yayılır."

Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ise sahurla sabah namazını buluşturdukları için mutlu olduklarını belirtti.

İrşat vazifesinin sadece vaaz verilerek değil, bu tür etkinliklerle de yerine getirilebileceğini anlatan Kolukısaoğlu, "Ortabüyük Camimiz her zaman projelerle konuşulan ve Türkiye'ye örnek olan bir camimiz. Bu camimizde gerçekten güzel projeler ortaya konuluyor. Hocalarımız fikirleriyle güzel projeler ortaya koyuyorlar ve herkesi mutlu ediyorlar. Ben irşat vazifesini en iyi şekilde yerine getiren bu hocalarımızın Türkiye'deki diğer imamlara örnek olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.