Ordu

Balıkçıların zorlu ağ bakımı mesaisi sürüyor

11:40 23 Haziran 2016
Balıkçıların zorlu ağ bakımı mesaisi sürüyor

HAYATİ AKÇAY - Ordu'da 15 Nisan itibarıyla gırgır teknelerini limanlara demirleyerek yeni sezon hazırlıklarına başlayan balıkçılar, bunaltıcı sıcaklara rağmen imece usulüyle ağlarının bakımını yapıyor.

Denizlerde av yasağının başladığı 15 Nisan'dan 1 Eylül'de başlayacak yeni sezona kadar limanlara çektikleri tekneleri ile zarar gören ağlarının bakım ve onarımını yapacak balıkçılar, çalışmalarını sürdürüyor.

Sıcak havanın yanı sıra nemin de etkili olduğu kentte güneş altında çalışan balıkçılar, yüzlerini yıkayıp başlarına su dökerek serinlemeye çalışıyor. Kimileri de ıslattıkları mendilleri başlarına bağlayarak sıcağa karşı önlem alıyor.

Perşembe Kışlaönü Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 ay önce başladıkları ağ bakımına devam ettiklerini söyledi.

Ağ onarımının temmuza kadar sürmesinin beklendiğini anlatan Karadeniz, sıcaktan etkilendiklerini ancak bakım ve onarım işini yapmaları gerektiğini ifade etti. Karadeniz, bakım zamanının ramazana rastlamasının kendilerini daha çok etkilediğini belirterek, her şeye rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Sabah saat 8.00'de başlayan çalışmaların saat 18.00'e kadar sürdüğünü kaydeden Karadeniz, 15-20 gün sonra bu bakımı bitirmeyi planladıklarını söyledi.

- "Bayrama kadar ağ tamirini tamamlayacağız"

Karadeniz, Ramazan Bayramı'na kadar ağ tamirini tamamlayıp teknelerin bakımına geçeceklerini de ifade ederek, "Temennimiz yeni sezona sorunsuz şekilde hazır olmak. Bu meslek hatayı kabul etmiyor. Ağlar yırtık olursa balık yakalayamazsınız, tekneler bakımsız olursa sizi yarı yolda bırakır. Bunun için her türlü bakıma önem veriyoruz." şeklinde konuştu.

Balıkçılardan İsmet Yıldız ise işlerinin çok zor olduğunu ancak kendilerine verilen süre içerisinde işlerini tamamlamaya çalıştıklarını belirtti.

Özellikle birkaç gündür hava sıcaklığının hissedilir derecede artmasının işlerini zorlaştırdığını vurgulayan Yıldız, "Sabır ve gayretle işimize devam ediyoruz. Allah sıcak altında çalışan bütün işçilerimizin yardımcısı olsun." diye konuştu.

Bir başka balıkçı Koray Aydın da iki aydır ağ onarımı yaptıklarını ancak en çok ramazanda zorlandığını söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.