Ordu

Ordu-Giresun Havalimanı'nda yurt dışı uçuşlar başlıyor

17:01 23 Haziran 2016
Ordu-Giresun Havalimanı'nda yurt dışı uçuşlar başlıyor

Avrupa ve Türkiye'nin denize dolgu ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'ndan yurt dışı uçuş seferleri başlayacak.

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Mayıs 2015'te hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bugüne kadar 500 bini aşkın yolcuya hizmet verdiğini belirtti.

Havalimanına olan ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Çanak, son olarak Ordu-Giresun Havalimanı'ndan yurt dışı seferlerinin yapılabilmesi için gerekli iznin Bakanlar Kurulu tarafından verildiğini kaydetti.

Çanak, bugüne kadar 500 bini aşkın yolcuya hizmet veren Ordu-Giresun Havalimanı'nın daimi yolcu giriş-çıkış hava hudut kapısı olarak tescillendiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu kararla Ordu-Giresun Havalimanı'ndan yurt dışı seferleri başlayacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık Ordu-Giresun Havalimanı'ndan tüm yurt dışı seferleri yapılabilecek. İlk yurt dışı seferinin Temmuz ayı içerisinde başlaması planlanıyor."

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ordu-Giresun Havalimanı'nın yurt dışı uçuşlar için izni Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Hayırlı olsun." ifadesine yer verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.