Ordu

Hakkari'deki terör saldırısı

14:15 24 Haziran 2016
Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'nin Çimenli köyü yakınlarında teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 24 yaşında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün Ordu'daki babaevinde yas var.

Yetkililer, şehidin Ünye ilçesine bağlı Taflancık Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine gelerek, babası Ahmet ve annesi Maide Örtücü'ye oğullarının şehadet haberini ulaştırdı.

Evladının şehadet haberini aldıktan sonra baygınlık geçiren anne Maide Örtücü'ye, olay yerinde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.

Haberin duyulması üzerine akrabaları ve komşuları, şehidin Türk bayrağı asılan evine geldi ve aileye taziyelerini iletti.

Baba Ahmet Örtücü, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu ile 4 gün önce telefonda konuştuğunu belirterek, "4 aylık uzmandı yavrum. İlk görev yeriydi ve Hakkari merkezdeydi. 4 akşam önce konuştum, 'Araziye çıkıyorum baba, telefon çekmeyebilir.' dedi. Daha sonra haber alamadım, acı haberini alacakmışız yavrumun. Ne yapalım, vatan uğruna gidiyor yavrularımız, vatanımız sağ olsun." diye konuştu.

Şehitlik mertebesinin güzelliğinin bilincinde olduğunu vurgulayan Örtücü, "Ben onu kendine bıraktım. 'Baba, bana yazılmışsa nerede olsa beni bulur.' dedi yavrum ve buldu. Allah gönlüne göre verdi. İnşallah yavrum şehitlik mertebesine ulaştı ama bize dayanmak çok zor, dik duracağım inşallah." ifadelerini kullandı.

Bekar olan Örtücü'nün kardeşinin kısa süre önce vatani görevini tamamlayarak memleketine döndüğü, diğerinin ise lise eğitimine devam ettiği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.