Ordu

Fatsa Çevre Yolu Projesi

13:29 09 Temmuz 2016
Fatsa Çevre Yolu Projesi

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Fatsa çevre yolu projesinde değişikliğe gidildiğini belirterek, yeniden etüt çalışması yapıldığını bildirdi.

Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatsa ilçesindeki trafik yoğunluğunun her geçen yıl arttığını ve çevre yolunun elzem bir ihtiyaç hale geldiğini söyledi.

Fatsa ilçesindeki trafik yoğunluğunun özellikle yaz ayında arttığını belirten Taşçı, bu sorunun çevre yoluyla aşılabileceğini aktardı.

Fatsa çevre yoluyla ilgili bir süre önce proje hazırlandığını ifade eden Taşçı, "Fatsa çevre yolunun projesi bir süre önce tamamlanmıştı. Ancak projenin maliyetli olması, yol ağının uzun olması ve yolun geçeceği güzergahın zorlu arazi şartlarına sahip olması yeni bir etüt çalışması yapılması ihtiyacını ortaya çıkardı. Samsun Karayolları Bölge 7. Müdürlüğü sahada yeni bir etüt çalışması yaparak bizlere sunum yaptı. Taslak halinde olan çalışmayı Ulaştırma Bakanlığına sunacağız. Eğer onayı alırsak projesi hazırlanacak ve yatırım programına en kısa sürede alınacak." dedi.

Ordu çevre yolundaki çalışmaların bitme noktasına geldiğini anımsatan Taşçı, şunları kaydetti:

"Ünye çevre yolunu 2 yıl önce halkımızın hizmetine açtık. Ordu çevre yolundaki çalışmalar ise bitme noktasına geldi. Fatsa çevre yolunu da yatırım programına alarak en kısa sürede bitirmek istiyoruz. Çünkü Fatsa ve Altınordu ilçesindeki trafik sorunu her geçen yıl artarak büyüyor. Halkımızın yolla ilgili sıkıntılarını aşmak için her türlü taşın altına elimizi koyuyoruz. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş ve diğer milletvekillerimizin de takibiyle sorunların üstesinden geleceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.