Ordu

Ordu'daki sel ve heyelan

17:01 14 Temmuz 2016
Ordu'daki sel ve heyelan

Ordu’nun Fatsa ilçesinde etkili olan sel ve heyelanda iş yerleri zarar gören esnaflar için hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kentte 5-6 Temmuz'da etkili olan yağışla birlikte Fatsa Özel Sanayi Sitesi'ndeki çok sayıda iş yerini su basmıştı.

Fatsa Kaymakamlığı tarafından oluşturulan komisyon, zarar tespitlerini yaparak tutanak hazırlamaya devam ediyor.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oluşturulan komisyon tarafından sürdürülen hasar tespit çalışmalarının bitmek üzere olduğunu söyledi.

Yapılan ön hasar tespit çalışmasının ardından ilgili kurumlar tarafından yeniden hasar tespiti yapılacağını ifade eden Yapıcı, "Komisyonumuz tarafından sürdürülen ön hasar tespit çalışmaları bitmek üzere. Detaylı hasar tespiti AFAD ve ilgili kurumlarca yeniden yapılacaktır. Selde zarar gören esnaf ve vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun." dedi.

Fatsa Özel Sanayi Sitesi Başkanı Yusuf Kaynar ise selde evrakları zarar esnafları uyararak ilgili yerlere müracaat etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Yaşanan selden dolayı sanayi esnafının sıkıntı günler geçirdiğini belirten Kaynar, şunları kaydetti:

"Selden dolayı sanayimiz sular altında kaldı. Yedek parçasından tutun da elektronik ve mekanik cihazlara kadar her şey zarar gördü. Bununla ilgili kaymakamlık tarafından hasar tespitleri sürüyor. Ayrıca 5 yıl saklanması gereken evrakları zarar gören esnafımız, zarar gören belgelerinin fotoğrafını çekerek maliyeye müracaat etmelidirler ve bununla ilgili tutanak hazırlattırmalıdır. Geçmişe dönük yapılacak denetleme sırasında suçlu duruma düşmemek için bu evrakları ilgili yerlere bildirmelidir."

Öte yandan selde zarar gören yedek parçaları temizleyerek zararını telafi etmek isteyen Mustafa Ezgü, 10 gündür iş yerinde gece gündüz çalıştığını ve 5 günlük daha işinin kaldığını kaydetti.

Emrah Yazgıcı ise zarar gören torna makinesini ve diğer cihazlarını 15 bin liraya tamir ettirdiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.