Ordu

AA'nın “Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi” kitabı

16:07 18 Ağustos 2016
AA'nın “Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi” kitabı

Fatsa Devlet Hastanesindeki vatandaşlara, Anadolu Ajansı'nın (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı dağıtıldı.

Hastanenin Başhekimi Uzm. Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu ile hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı İsmail Sezgin, hastanede muayene sırası bekleyen vatandaş, tedavi gören hasta ve sağlık çalışanlarına darbe girişimi kitabını dağıtarak, bilgi verdi.

Başhekim Karadağlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaların ve sağlık çalışanlarının "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını çok beğendiğini söyledi.

FETÖ’nün yaptığı tüm hainliklerin bu kitapta anlatıldığına işaret eden Karadağlıoğlu, "Bugün 15 Temmuz akşamı FETÖ’nün milletimize karşı yapmıştığı darbe girişiminin tüm yönleriyle ele alındığı 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' adlı kitabı dağıttık. Fatsa Devlet Hastanesi yönetimi olarak FETÖ’yü şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Milletimiz şanlı bir direniş gösterdi ve hainlere dersini verdi. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Gelecek nesillerin bu kitaptan en iyi şekilde istifade edeceğini düşünüyorum." dedi.

Hastanenin Dahiliye Servisinde tedavi gören hastalardan Şükrü Timurtük (72), yıllarca içlerinde yılan beslediklerini gördüğü zaman büyük bir üzüntü yaşadığını kaydetti.

AA'nın hazırladığı kitapta darbe girişiminin dakika dakika anlatıldığını aktaran ifade eden Timurtük, şöyle konuştu:

"Darbe girişimin olduğu gece hastanedeydim. Televizyonda izlediğim zaman büyük bir hüzne kapıldım. Çok sayıda vatandaşımız ve polisimiz şehit oldu. Bu kişilere hakkım sonuna kadar helal olsun ama FETÖ'cülere haramdır. İçimizde yıllarca yılan beslemişiz. Bu yılanların yaptığı girişimi de Anadolu Ajansı çıkardığı kitapta en iyi şekilde anlatmış."

88 yaşında olduğunu belirten hastalardan Şahsuvar Arslan ise ömründe ilk kez bu kadar kanlı bir darbe girişimine tanık olduğunu anlattı.

Türkiye'yi kimsenin bölüp parçalayamayacağına dikkat çeken 77 yaşındaki Ahmet Güleç de darbe girişimin olduğu gece hasta yatağından kalkarak meydanlara inmek istediğini ama sağlık çalışanlarının buna müsaade etmediğini aktardı.

15 Temmuz'da yaşananların kitapta her yönüyle yer aldığını anımsatan Güleç, "Darbe girişiminde heyecandan uyuyamadım. Hastaneden çıkarak meydanlara inmek istedim ama hemşireler buna izin vermedi. O gece içim içimi yedi. Sabah saatlerinde darbe girişimi başarısız olunca uykuya dalmışım. Uyandığımda ilk sorduğum şey ülkemizin durumu oldu. Allah’a şükürler olsun hainler amacına ulaşamadı. O gece yaşanan tüm gelişmeleri kitapta bir araya getiren Anadolu Ajansı çalışanlarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.