Ordu

Karadenizli kadın çiftçileri Fransa heyecanı sardı

17:18 19 Ağustos 2016
Karadenizli kadın çiftçileri Fransa heyecanı sardı

Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından kırsalda yaşayan kadınlara yönelik başlatılan Toplumsal Kalkınma Projesi kapsamında Ordulu kadın çiftçiler ekim ayında Fransa’ya gidecek.

Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konseyi iş birliğiyle Ordu'da kurulan Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneğince hazırlanan ve Fransa Tarım Bakanlığınca desteklenen kırsalda yaşayan kadınlara yönelik Toplumsal Kalkınma Projesi kapsamında üretilen ürünler bugün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Doç. Dr. Naciye Selin Şenocak ve kadın üreticiler katıldı.

Balkanlıoğlu, burada yaptığı açıklamada, Şenocak’ın, Karadeniz'de çiftçi kadınlara destek veren bir projeyi hayata geçirmek amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Ordu’dan 12 kadın çiftçinin Fransa’ya gideceğini belirtti.

Kadın çiftçilerin Fransa'daki gelişmeleri yerinde göreceğini dile getiren Balkanlıoğlu, "Kadın çiftçilerimiz Fransa'daki örnek uygulamaları ve kalkınma modellerini görme imkanına kavuşacak. Döndüklerinde öğrendiklerini bölge halkıyla paylaşacak. Her şeyden önce üretecekler." şeklinde konuştu.

Şenocak ise Fransa ile Türkiye'nin coğrafi yapısı ve ikliminin benzediğini ifade ederek, "Karadenizli kadınlarımız çok çalışkan. Kendi yöresel ürünlerimizi, katma değer olarak hem ulusal hem de uluslararası anlamda nasıl tanıtabilir ve Karadeniz markası haline getirebiliriz düşüncesiyle hareket ettik. Kadın çiftçilerimizin katma değeri yüksek, farklı, ek gelir sahibi olmalarını sağlamak istiyoruz." dedi.

Proje doğrultusunda kadın çiftçilerin Fransa’da bölgenin coğrafi yapısına uygun, katma değeri yüksek ürünlerin üretimi konusunda eğitim alacağını anlatan Şenocak, "Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na verdiği desteklerinde dolayı teşekkür ederim. İnşallah ekim ayında Fransa'da olacağız. Şimdiden oraya gidecek çiftçilerimizi heyecan sarmış durumda. Biz de sabırla o günü bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan proje kapsamında ilk defa Fransa'ya gidecek kadın çiftçiler ise heyecanlı olduklarını belirttiler.

Toplantı sonunda, kadın üreticiler tarafından üretilen doğal ürünlerin tanıtımı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.