Ordu

Fatsa Müteahhitler Derneği Başkanı Çekici:

16:07 31 Ağustos 2016
Fatsa Müteahhitler Derneği Başkanı Çekici:

Fatsa Müteahhitler Derneği Başkanı Mehmet Ali Çekici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine konut kredilerindeki faiz oranlarının düşmesinin kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Çekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konut kredilerindeki faiz oranlarında yaşanan düşüşün daire satışlarına olumlu yansıyacağını söyledi.

Fatsa'daki inşaat sektörünün oldukça ilerlediğini ifade eden Çekici, "Müteahhit arkadaşlarımız işinin ehli ve güzel projelere imza atıyorlar. İnşaat sektöründe şu anda ekonomideki belirsizlikten dolayı bir durgunluk söz konusu. Yeni yeni projeler hayata geçse de satışı açısından bir durgunluk var. Biz daire satışlarının fındığın pazara inmesiyle birlikte açılacağını tahmin ediyoruz. İnşallah fındık hak ettiği fiyattan alıcı bulur ve bölge ekonomisi canlanır." dedi.

Satışların, kredi faiz oranlarının düşmesine bağlı artış göstereceğini vurgulayan Çekici, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine konut kredilerindeki faiz oranlarının düşmesi bizleri mutlu etti. Bu oranlarının satışlara olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Eylül ayında satışların kredi faiz oranlarının düşük olmasına bağlı olarak artacağını tahmin ediyorum. Müteahhitler olarak biz faiz oranlarını 0,60-0,70 oranlarına sabitlemek istiyoruz. Bankaların vereceği faiz oranlarıyla bizim istediğimiz bu oranlar arasındaki farkı kendimiz ödemek istiyoruz. Aradaki yüzde 0,20’lik farkı her müteahhidin karşılaması için görüşmelerimiz başladı. Bu konuda ev sahibi olmak isteyen halkımıza gerekli desteği sağlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.