Ordu

Fatsa esnafı borcunu zamanında ödüyor

16:15 08 Eylül 2016
Fatsa esnafı borcunu zamanında ödüyor

Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, "Karadeniz’de en çok kredi kullandıran ve bunların tahsilatını düzenli olarak yapabilen kooperatif olarak Karadeniz’de birinciyiz." dedi.

Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerinden kredi kullanan esnaflara borçlarını zamanında ödedikleri için teşekkür etti.

Kredi kullanmak isteyen esnafa her türlü desteği vermeye çalıştıklarını ifade eden Baş, "Fatsa esnafı gerçekten çok düzgün ticaret yapıyor ve borçlarını geciktirmeden ödüyorlar. Göreve geldiğimde kooperatifimizin 5 milyon liralık bir plasmanı vardı. Şu an bu rakam 42 milyon lirayı buldu. Geniş çapta çalışmalarımızı yapıyor ve üyelerimizin bir şeylere sahip olmasını için çaba gösteriyoruz. Her anlamda bizlerden kredi alacak sanatkarlarımıza önemli derecede destekler veriyoruz." diye konuştu.

Fatsa ilçesinde güçlü esnaflar bulunduğuna işaret eden Kooperatif Başkanı Baş, şunları kaydetti:

"Fatsa esnafı, gerçekten çok güçlü ve borçları zamanında ödeyerek, ticaretini gerçekleştiriyor. Türkiye’de kooperatif olarak ilk 50’nin içerisindeyiz. Karadeniz’de en çok kredi kullandıran ve bunların tahsilatını düzenli olarak yapabilen kooperatif olarak ise Karadeniz’de birinciyiz. Takipte olan esnaf sayımız yok denecek kadar az. Bu anlamda bizlerden kredilerini kullanan üyelerimiz olumlu yerlerde yatırımlarını yaptıkları için bu başarıyı yakaladık. Bizler, hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı yaptığımız için bölgede başarılı bir kooperatif olduk ve Türkiye genelinde iyi bir sıralama aldık. İlk 8 aya bakıldığında 2016 yılı iyi bir yıl ve inşallah bu yılı istediğimiz şekilde tamamlayacağız. Burada birlik ve beraberlik örneğini gösteriyoruz. Esnaflarımız, bizlere her konuda gelebilir. Bizlere bu anlamda destek veren TESKOMB Genel Başkanımıza, bölge başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.