Ordu

Halk Sağlığı Haftası

14:31 09 Eylül 2016
Halk Sağlığı Haftası

Fatsa'da, Halk Sağlığı Haftası kapsamında ilçe sakinlerini sağlık yönünden bilgilendirmek için stant kuruldu.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğünce, Fatsa Demokrasi Meydanı'nda kurulan stantda, halk sağlığının önemi anlatılıyor.

Merkez Müdürü Dr. Işıl Aralan, gazetecilere yaptığı açıklamada, koruyucu sağlık hizmetleriyle toplum bilincini arttırmak için stant açtıklarını söyledi.

Yaşam kalitesini artırmak için egzersizin önemine değinen Aralan, "Egzersizin önemi yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, hareketli yaşam, şişmanlık ve şişmanlığın oluşturduğu riskler, bunlarla ilgili doğru alışkanlıklar kazanılmasının sağlanması, kanser taramaları, tütün ve tütün ürünlerinin zararları ve anne sütünün önemi hakkında toplum bilincinin oluşturulması amacıyla kurulan stantta bilgilendirme yaptık." dedi.

Aralan, su tüketiminin de önemli olduğuna işaret ederek, "Günde 8 ile 10 bardak su tüketilmelidir. Vücutta oluşan zararlı maddelerin atılmasını sağlamak ve vücut sıvı dengesini koruyabilmek için 2 ile 2,5 litre su tüketilmesi önemlidir. Her gün en az 30 dakika yürüyüş yapılmalıdır. Günlük düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ile birlikte kronik hastalıkların önlenmesindeki en önemli öğedir." diye konuştu.

Kişilerin kilo kontrolüne dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Aralan, kişisel hijyen kurallarına uyulması, sigara ve alkolden de uzak durulması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.